ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Κεραυνός εν αιθρία» στη Ferrari: Παραιτήθηκε απροειδοποίητα ο CEO Λουίς Καμιλέρι

«Κεραυνός εν αιθρία» στη Ferrari: Παραιτήθηκε απροειδοποίητα ο CEO Λουίς Καμιλέρι Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Ferrari ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Λούις Καμιλέρι, αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Ο Καμιλέρι, αφήνει επίσης την θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Philip Morris, όπως ανακοινώθηκε από την περίφημη καπνοβιομηχανία. Ο Καμιλέρι, διορίστηκε σε αυτό το αξίωμα τον Ιούλιο του 2018, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του προκατόχου του, Σέρτζιο Μαρτσιόνε.

«Κεραυνός εν αιθρία» στη Ferrari: Παραιτήθηκε απροειδοποίητα ο CEO Λουίς Καμιλέρι Facebook Twitter
Ο Λούις Καμιλέρι (GETTY IMAGES)

Η είδηση της παραίτησής του από «παντού» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία την Πέμπτη και η αποχώρησή του θα έχει «άμεση ισχύ». Ο Καμιλέρι είχε νοσηλευτεί με κορωνοϊό, αλλά ανάρρωσε και έχει ήδη επιστρέψει σπίτι του, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού CNN. Η αποχώρησή του έχει πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων όπως ήταν φυσικό. 

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ειδικά δεδομένων των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Υπό την ηγεσία του Καμιλέρι, η Ferrari είδε τις πωλήσεις να εκτοξεύονται από τις 8.000 το 2016 σε 10.000 το 2019.

Ο Τζον Ελκαν, κληρονόμος της δυναστείας Ανιέλι και ιδιοκτήτης της Ferrari, διορίσθηκε μεταβατικός γενικός διευθυντής, εν αναμονή του διαδόχου του Καμιλέρι.

Ο Καμιλέρι είχε διατελέσει κατά το παρελθόν CEO της Kraft Foods και της Altria. 

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ