Κέιτλιν Τζένερ: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για κυβερνήτρια της Καλιφόρνιας

Η Κέιτλιν Τζένερ ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Facebook Twitter
EPA
0

Η Κέιτλιν Τζένερ, πρώην αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της για τη θέση της κυβερνήτριας της Καλιφόρνιας.

Η 71χρονη πρώην πατριός της πρωταγωνίστριας των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν, έχει εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια. Πρώην αθλητής, που γεννήθηκε ως Μπρους Τζένερ, έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου το 2015 για να γίνει γυναίκα και πήρε το όνομα Κέιτλιν. Είχε στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, όμως είχε πει ότι μετάνιωσε για την απόφαση αυτή δύο χρόνια αργότερα, εκτιμώντας πως η διεμφυλική κοινότητα είχε βρεθεί «επανειλημμένως στο στόχαστρο» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Είμαι μέσα», έγραψε στο  Instagram, η Τζένερ, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της. Επισήμως η εκστρατεία της θα ξεκινήσει «τις επόμενες εβδομάδες».

«Είμαι μια αυθεντική νικήτρια και το μόνο «αουτσάιντερ», που μπορεί να βάλει τέλος στην καταστροφική θητεία» του Δημοκρατικού κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, υποστήριξε η ίδια. «Υπήρξα γεμάτη συμπόνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου από τότε που εκπροσώπησα τις ΗΠΑ και κέρδισα ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο έως που βοήθησα να προκριθεί το κίνημα για την ισότητα», σημείωσε η Κέιτλιν Τζένερ.

«Ήρθα εδώ διότι γνώριζα πως οποιοσδήποτε, ασχέτως της ιστορίας του ή της κοινωνικής του κατάστασης, μπορούσε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα», εξηγεί η ίδια για την επιλογή της να μείνει και να πολιτευτεί στην Καλιφόρνια. Κατήγγειλε «την καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων» λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε σε μια ολόκληρη γενιά παιδιών που, όπως λέει, στερήθηκαν το σχολείο για έναν χρόνο. Μάλιστα, έκανε λόγο για πολύ υψηλούς φόρους, που καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας, κάνουν τις οικογένειες να υποφέρουν και ρίχνουν ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο στους ώμους των πλέον ευάλωτων.

Η Τζένερ συνεργάζεται με την Κάρολιν Ρεν, που ασχολείται με τη συγκέντρωση χρημάτων για προεκλογικές εκστρατείες του ρεπουμπλικανικού κόμματος, και θα λάβει μέρος στις επερχόμενες έκτακτες εκλογές εναντίον του σημερινού κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσαμ.

 Οι έκτακτες εκλογές προέκυψαν εξαιτίας των αντιδράσεων των Ρεπουμπλικάνων στο κλείσιμο των επιχειρήσεων που επέβαλε ο Νιούσαμ λόγω του covid-19, αλλά και στις φορολογικές και μεταναστευτικές πολιτικές του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM