Καύσωνας με θερμοκρασίες ρεκόρ στην Τυνησία - Στους 49 βαθμούς ο υδράργυρος στην Τύνιδα

Καύσωνας με θερμοκρασίες ρεκόρ στην Τυνησία - Στους 49 βαθμούς ο υδράργυρος στην Τύνιδα Facebook Twitter
Καύσωνας και πυρκαγιές στην Τυνησία - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο καύσωνας που πλήττει τη βόρεια Τυνησία προκάλεσε χθες, Τρίτη, θερμοκρασίες ρεκόρ που έφθασαν τους 49 βαθμούς στην πρωτεύουσα Τύνιδα, ανακοινώθηκε από το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

Σε μερικά τμήματα της χώρας οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν σε διακοπές της ηλεκτροδότησης καθώς οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους κάνοντας χρήση συσκευών κλιματισμού και αυξάνοντας έτσι την πίεση στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Τυνησίας ανακοίνωσε πως το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Τύνιδα ήταν 46,8 βαθμοί Κελσίου και είχε καταγραφεί το 1982. Οι βόρειες πόλεις Μπιζέρτα και Μπέγια κατέγραψαν επίσης χθες, Τρίτη, τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ εκεί.

Στην περιοχή της Μεσογείου, οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα συνέβαλαν στις πυρκαγιές που σάρωσαν δάση στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Αλγερία, με την οποία συνορεύει η Τυνησία.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες και σήμερα και σε ορισμένα ορεινά τμήματα της δυτικής Τυνησίας.

Ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες, μεταξύ 40 και 45 βαθμών Κελσίου, προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη βόρεια Τυνησία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM