«Κατέβασαν ρολά» για τη Black Friday οι εργαζόμενοι της Amazon σε Γερμανία και Ισπανία

«Κατέβασαν ρολά» για τη Black Friday οι εργαζόμενοι της Amazon σε Γερμανία και Ισπανία Facebook Twitter
0

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα κέντρα logistics της Amazon στη Γερμανία και την Ισπανία, απέχοντας από την εργασία τους την λεγόμενη Black Friday, την ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της κρίσιμης αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Amazon Germany ανακοίνωσε ότι περίπου 620 εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργίες αλλά ότι η πλειονότητα των εργαζομένων συνεχίζουν να εργάζονται και ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος για τις παραγγελίες των πελατών.

Το γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα υπηρεσιών Verdi είχε καλέσει τους εργαζομένους στην Amazon να απεργήσουν για 24 ώρες έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ζητώντας καλύτερες αποδοχές και συμβάσεις που εγγυώνται υγιείς εργασιακές συνθήκες.

Η Amazon Germany ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας της προσφέρουν ανταγωνιστικές αποδοχές και ολοκληρωμένες παροχές από την πρώτη ημέρα πρόσληψης.

Οι εργαζόμενοι στις μεγαλύτερες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Amazon στην Ισπανία, στο Σαν Φερνάνδο ντε Ενάρες, προχώρησαν σήμερα σε απεργία και θα απέχουν και αύριο από την εργασία τους. Σύμφωνα με συνδικάτα, στην κινητοποίηση συμμετέχει το 85-90% του προσωπικού.

Η Amazon Spain ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία αυτά δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και ότι η πλειονότητα των εργαζομένων διεκπεραιώνει τις παραγγελίες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM