Κατακόρυφα έπεσε η δημοτικότητα του Μπολσονάρου - Πάνω από τους μισούς δηλώνουν δυσαρεστημένοι με όσα κάνει

Κατακόρυφα έπεσε η δημοτικότητα του Μπολσονάρου - Πάνω από τους μισούς δηλώνουν δυσαρεστημένοι με όσα κάνει Facebook Twitter
0

Η δημοτικότητα της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έπεσε στο 29,4% τον Αύγουστο, από 38,9% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοσή της.

Σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 39,5%) απ' όσους ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της εταιρείας CNT/MDA χαρακτήρισαν κακή ή φρικτή την κυβέρνηση, που διανύει μόλις τον όγδοο μήνα της. Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό ήταν 19%. Η δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις του ίδιου του Μπολσονάρου αυξήθηκε στο 53,7% (από 28,2%) και το ποσοστό όσων εγκρίνουν τις ενέργειές του έπεσε στο 41%, από 57,5%.

Οι Βραζιλιάνοι κρίνουν ότι ο πρόεδρος τα πηγαίνει καλά σε ορισμένα θέματα, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και η μείωση του μεγέθους της κυβέρνησης. Είναι όμως κακός σε ό,τι αφορά την υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον, έναν τομέα στον οποίο έχει επικριθεί δριμύτατα τόσο εντός όσο και εκτός Βραζιλίας επειδή υποβάθμισε τη σοβαρότητα των πυρκαγιών στο δάσος του Αμαζονίου. Οι χειρότερες ενέργειές του μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ήταν το διάταγμα που διευκολύνει την οπλοκατοχή, τα προσβλητικά και ακατάλληλα σχόλιά του, οι περικοπές στον προϋπολογισμό για την παιδεία και η επιρροή που έχουν αποκτήσει στην κυβέρνηση οι γιοι του.

Η απόφασή του να διορίσει τον γιο του, Εντουάρντο, ως τον επόμενο πρεσβευτή της Βραζιλίας στις ΗΠΑ θεωρείται λανθασμένη από το 72,7% των ερωτηθέντων. Μόνο το 21,8% πιστεύουν ότι ήταν δικαίωμά του να το κάνει. Η Γερουσία δεν έχει ακόμη εγκρίνει αυτόν τον διορισμό.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 22-25 Αυγούστου σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,2%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM