Κατά 48% αυξήθηκαν τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Βαυαρία μέσα σε ένα χρόνο

Κατά 48% αυξήθηκαν τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Βαυαρία μέσα σε ένα χρόνο Facebook Twitter
4

Κατά 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016 έχουν αυξηθεί τα καταγεγραμμένα αδικήματα σεξουαλικής φύσης στην Βαυαρία στο α΄εξάμηνο του 2017. Συχνά οι ύποπτοι είναι άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες την δημοσιότητα το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους καταγράφηκαν 685 σεξουαλικά εγκλήματα, εκ των οποίων τα 126 είχαν ως ύποπτους άτομα που έχουν φθάσει στην Γερμανία ζητώντας άσυλο.

 

Τα ίδια στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά 91% από το 2016, ωστόσο το 71% των υπόπτων είναι Γερμανοί, με τους αιτούντες άσυλο να φθάνουν το 11%, ποσοστό δυσανάλογο προς τον αριθμητικό πληθυσμό τους.

 

Τα αδικήματα περιλαμβάνουν βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις, επιδειξιομανία, εξαναγκασμό σε πορνεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

 

Όπως επισημαίνεται στην χθεσινή Sueddeutsche Zeitung, οι γυναίκες οι οποίες αρχικά υποδέχθηκαν φιλικά τους πρόσφυγες, τώρα τηρούν διαφορετική στάση. «Όταν συναντούν παρέες ανδρών προσφύγων, αισθάνονται ότι απειλούνται. Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λάθος μήνυμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η ελευθερία όμως να ντύνεται κανείς και να κινείται όπως θέλει είναι αδιαπραγμάτευτη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αλήθεια, πόσοι είναι οι αιτούντες άσυλο στην Βαυαρία; Για να κάνουμε σύγκριση ποσοστών. Γιατί μπορεί το 71% να είναι Γερμανοί, αλλά οι Γερμανοί είναι και 12,5 εκατομμύρια στην περιοχή. Το 11% που αντιστοιχεί στις μερικές χιλιάδες πρόσφυγες είναι τρομακτικό. Αλήθεια, το υπόλοιπο 18% τι είναι;Μετά ας μην απορούνε κάποιοι γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη. Λύση δεν είναι ούτε η ακροδεξιά, ούτε η υπερβολική ανέχεια. Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να προσαρμοστεί κάποιος στα πλαίσια της χώρας που τον ταΐζει και όχι το αντίθετο.
<<Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λάθος μήνυμα >>Φοβάμαι πως αντί οι άνδρες μουσουλμάνοι να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται στις γυναίκες , θα αναγκαστούν οι γυναίκες τελικά σε λίγο καιρό να φοράνε μπούργκα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο .