Κατά 48% αυξήθηκαν τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Βαυαρία μέσα σε ένα χρόνο

Κατά 48% αυξήθηκαν τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Βαυαρία μέσα σε ένα χρόνο Facebook Twitter
4

Κατά 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016 έχουν αυξηθεί τα καταγεγραμμένα αδικήματα σεξουαλικής φύσης στην Βαυαρία στο α΄εξάμηνο του 2017. Συχνά οι ύποπτοι είναι άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες την δημοσιότητα το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους καταγράφηκαν 685 σεξουαλικά εγκλήματα, εκ των οποίων τα 126 είχαν ως ύποπτους άτομα που έχουν φθάσει στην Γερμανία ζητώντας άσυλο.

 

Τα ίδια στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά 91% από το 2016, ωστόσο το 71% των υπόπτων είναι Γερμανοί, με τους αιτούντες άσυλο να φθάνουν το 11%, ποσοστό δυσανάλογο προς τον αριθμητικό πληθυσμό τους.

 

Τα αδικήματα περιλαμβάνουν βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις, επιδειξιομανία, εξαναγκασμό σε πορνεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

 

Όπως επισημαίνεται στην χθεσινή Sueddeutsche Zeitung, οι γυναίκες οι οποίες αρχικά υποδέχθηκαν φιλικά τους πρόσφυγες, τώρα τηρούν διαφορετική στάση. «Όταν συναντούν παρέες ανδρών προσφύγων, αισθάνονται ότι απειλούνται. Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λάθος μήνυμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η ελευθερία όμως να ντύνεται κανείς και να κινείται όπως θέλει είναι αδιαπραγμάτευτη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αλήθεια, πόσοι είναι οι αιτούντες άσυλο στην Βαυαρία; Για να κάνουμε σύγκριση ποσοστών. Γιατί μπορεί το 71% να είναι Γερμανοί, αλλά οι Γερμανοί είναι και 12,5 εκατομμύρια στην περιοχή. Το 11% που αντιστοιχεί στις μερικές χιλιάδες πρόσφυγες είναι τρομακτικό. Αλήθεια, το υπόλοιπο 18% τι είναι;Μετά ας μην απορούνε κάποιοι γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη. Λύση δεν είναι ούτε η ακροδεξιά, ούτε η υπερβολική ανέχεια. Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να προσαρμοστεί κάποιος στα πλαίσια της χώρας που τον ταΐζει και όχι το αντίθετο.
<<Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λάθος μήνυμα >>Φοβάμαι πως αντί οι άνδρες μουσουλμάνοι να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται στις γυναίκες , θα αναγκαστούν οι γυναίκες τελικά σε λίγο καιρό να φοράνε μπούργκα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο .