Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον Καναδά για «αρκετό χρονικό διάστημα» στους μη εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες από το εξωτερικό τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό

 

Αναφερόμενος στο πότε ο Καναδάς θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό να εισέλθουν στη χώρα, Τζάστιν Τριντό απάντησε χαρακτηριστικά πως «μπορώ να σας πω από τώρα ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί για αρκετό χρονικό διάστημα». 

 

«Πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την προστασία των Καναδών και το ότι οι θυσίες που τόσοι άνθρωποι έκαναν τους περασμένους πολλούς, πολλούς μήνες δεν έγιναν για το τίποτα» πρόσθεσε. 

 

 

Τα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ παραμένουν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια έως τουλάχιστον τις 21 Ιουλίου. 


Στις 5 Ιουλίου η κυβέρνηση Τριντό χαλάρωσε τα μέτρα υποχρεωτικής καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και τους κατοίκους που έφταναν από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τους ντόπιους αξιωματούχους, επρόκειτο για την «πρώτη φάση» ανοίγματος των ταξιδιών, δεδομένου του ρυθμού εμβολιασμών. 


Προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα, οι ταξιδιώτες πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημέρες πριν το ταξίδι και αρνητικό μοριακό τεστ 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα. 


Όπως ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις μέσα στις «επόμενες εβδομάδες» όταν τα σύνορα του Καναδά ενδέχεται να ανοίξουν ξανά για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες.

 

Με πληροφορίες από CTV News/CNN