Καναδάς: «Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους για αρκετό χρονικό διάστημα»

Καναδάς: Κλειστά τα σύνορα της χώρας για τους ανεμβολίαστους «για αρκετό χρονικό διάστημα» Facebook Twitter
Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη στον Καναδά - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον Καναδά για «αρκετό χρονικό διάστημα» στους μη εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες από το εξωτερικό τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό

Αναφερόμενος στο πότε ο Καναδάς θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό να εισέλθουν στη χώρα, Τζάστιν Τριντό απάντησε χαρακτηριστικά πως «μπορώ να σας πω από τώρα ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί για αρκετό χρονικό διάστημα». 

«Πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την προστασία των Καναδών και το ότι οι θυσίες που τόσοι άνθρωποι έκαναν τους περασμένους πολλούς, πολλούς μήνες δεν έγιναν για το τίποτα» πρόσθεσε. 

Τα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ παραμένουν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια έως τουλάχιστον τις 21 Ιουλίου. 


Στις 5 Ιουλίου η κυβέρνηση Τριντό χαλάρωσε τα μέτρα υποχρεωτικής καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και τους κατοίκους που έφταναν από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τους ντόπιους αξιωματούχους, επρόκειτο για την «πρώτη φάση» ανοίγματος των ταξιδιών, δεδομένου του ρυθμού εμβολιασμών. 


Προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα, οι ταξιδιώτες πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημέρες πριν το ταξίδι και αρνητικό μοριακό τεστ 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα. 


Όπως ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις μέσα στις «επόμενες εβδομάδες» όταν τα σύνορα του Καναδά ενδέχεται να ανοίξουν ξανά για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες.

Με πληροφορίες από CTV News/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM