Κάμαλα Χάρις: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ

Κάμαλα Χάρις: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ: EPA/LESZEK SZYMANSKI
0

Η Καμάλα Χάρις προσπάθησε να ενισχύσει τους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Πολωνίας καθώς συναντήθηκε με τον Πολωνό πρόεδρο στον απόηχο του πρόσφατου επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών για παροχή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία είναι ενωμένες και έτοιμες να βοηθήσουν την Ουκρανία και τον λαό της, τελεία», είπε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η Χάρις κλήθηκε να γεφυρώσει την Πέμπτη την σχέση με έναν βασικό σύμμαχο, καθώς οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας να διευκολύνουν τη μεταφορά των τζετ στην Ουκρανία.

Ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί στο επεισόδιο, αντιθέτως υπογράμμισε τη στρατιωτική υποστήριξη που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν ήδη στην Ουκρανία λόγω έλλειψης αεροπορικής ισχύος, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων.

«Πραγματοποιούμε παραδόσεις καθημερινά», είπε η Χάρις. Σε ερώτηση τι περισσότερο θα μπορούσε να περιμένει η Ουκρανία, απάντησε: «Είναι μια εν εξελίξει διαδικασία και δεν πρόκειται να σταματήσει στο βαθμό που υπάρχει ανάγκη».

Επιπλέον τόνισε πως ταξίδεψε σε έναν από τους πιο ανατολικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ για να δείξει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια της περιοχής και ανακοίνωσε την παράδοση δύο νέων πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Πολωνία καθώς επίσης άλλα 50 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ότι μια επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων», είπε ο Κάμαλα Χάρις.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ