Ήταν το αεροπλάνο του Πούτιν ο στόχος των πυρών που κατέρριψαν το Boeing;

Ήταν το αεροπλάνο του Πούτιν ο στόχος των πυρών που κατέρριψαν το Boeing; Facebook Twitter
4

Σχεδόν ίδια διαδρομή με το προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν εκτελούσε το μοιραίο Boeing των Mαλαισιανών αερογραμμών, σύμφωνα με πηγή που δίνει πληροφορίες στο πρακτορείο Interfax.

H ανώνυμη πηγή αναφέρει πως τα δύο αεροσκάφη βρέθηκαν στο σημείο με εκείνο του Πούτιν να τοποθετείται χρονολογικά στις 16:21 και το μοιραίο αεροσκάφος  να έχει προηγηθεί στις 15:44 (τοπική ώρα Μόσχας).

Η ίδια πηγή δηλώνει σύμφωνα με το Interfax πως τα δύο αεροσκάφη έχουν πολλά παραπλήσια χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος, το σχήμα αλλά και το χρώμα.

Ήταν το αεροπλάνο του Πούτιν ο στόχος των πυρών που κατέρριψαν το Boeing; Facebook Twitter
Ρώσοι αυτονομιστές στο σημείο συντριβής του Boeing

Λίγα λεπτά νωρίτερα το Reuters μετέδωσε πως oι φιλορώσοι αυτονομιστές εντόπισαν και έχουν στην κατοχή τους το μαύρο κουτί ενώ ο  υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε πως 4 από τους επιβάτες του αεροσκάφος ήταν Γάλλοι.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα του από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις δραματικές πληροφορίες σχετικά με τη συντριβή της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines», ανέφερε σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι είναι σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Ταξιδιωτικά γραφεία έχουν δηλώσει στον ολλανδικό Τύπο ότι στην πτήση αυτή βρίσκονταν δεκάδες ολλανδοί πολίτες ενώ οι πληροφορίες κάνουν αναφορά και για πολλούς Βρετανούς.

Ήταν το αεροπλάνο του Πούτιν ο στόχος των πυρών που κατέρριψαν το Boeing; Facebook Twitter
Πολίτες αφήνουν λουλούδια στη είσοδο της Πρεσβείας της Ολλανδίας στο Κίεβο

H Malaysia Airlines εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τη συντριβή του Boeing 777 των αερογραμμών της στην οποία αναφέρεται:

"Η Malaysia Airlines επιβεβαιώνει πως έλαβε ειδοποίηση από την ουκρανική ATC ότι έχασε επαφή με την πτήση MH17 στις 14:15 (GMT) 30 χιλιόμετρα από το σημείο Tamak, περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η πτήση MH17 γινόταν με ένα Boeing 777 και αναχώρησε από το Άμστερνταμ στις 12:15 (Άμστερνταμ τοπική ώρα) και εκτιμάται ότι θα έφτανε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 06:10 π.μ. (Μαλαισία τοπική ώρα) την επόμενη μέρα.

Η πτήση μετέφερε 280 επιβάτες και 15 πλήρωμα επί του σκάφους."

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν το συγκεκριμένο αληθεύει, δημιουργεί ένα νέο σενάριο. Παρόλα αυτά, φαντάζει απίθανο να μπορεί να καταρριφθεί εύκολα ένα Προεδρικό αεροπλάνο που μεταφέρει ηγέτη υπερδύναμης (πόσο μάλλον της Ρωσίας) και λόγω των συστημάτων-αντίμετρων που θα διαθέτει, αλλά επίσης, της αεράμυνας που το προστάτευε μιας και βρισκόταν σε Ρωσική επικράτεια και εμβέλεια των Ρωσικών ΑΑ συστημάτων.
...που ακριβώς είδατε την προπαγάνδα φίλε Spyridon;Στο γεγονός ότι έγραψα "...ΑΝ το συγκεκριμένο σενάριο αληθεύει"; Έγραψα AN, δεν το έδεσα, ούτε έγραψα άρθρο φρίκης Γ'ΠΠ όπως το Μακελειό και άλλοι τρομολάγνοι. Όλα τα Προεδρικά των μεγάλων ηγετών (Αμερικής, Ρωσίας κ.α.) δεν είναι κοινά αεροσκάφη, αλλά τροποποιημένα και σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών ως κέντρα ελέγχου αλλά και συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών του. Τεχνολογικά εξοπλισμένα δεν είναι μόνο τα 2x AirForce-1 που βλέπουμε στις ταινίες αλλά πολλών άλλων χωρών επίσης.Πιθανότητα κατάρριψης του αερόσκάφους του Putin, από BUK της δεκαετίας του 80' ή του 90' δεν υφίσταται, πολύ πιθανόν μάλιστα ΚΑΝΕΝΑ Ρωσικό Α/Α (και το σημερινό S400) δεν μπορεί να το στοχεύσει κάν, διότι το θεωρεί φίλιο.Τέλος, τα αεροσκάφη των μεγάλων ηγετών, δεν πετούν ποτέ ασυνόδευτα όπως επίσης, Α/Α ομπρέλες τα προστατεύουν σε όλα τα σημεία της εμβέλειας του. Η Ρωσία δε, που φημίζεται για τα πυραυλικά συστήματα της, έχει μακράν την καλύτερη Α/Α ομπρέλα παγκοσμίως και σε μία απόσταση 50χλμ από την Ουκρανία (αν υποθέσουμε ότι πετούσε το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκεί) θα ήταν σε θέση να αναχαιτίσει οτιδήποτε. Τα συστήματα S300, S400 και άλλα μικρότερα που διαθέτει η Ρωσία, δεν πλήτουν μόνο αεροσκάφη όλων των τύπων αλλά έχουν και αντιβαλλιστική χρήση.Θα κλείσω με ένα προσωπικό σχόλιο. Αν μπορούσα να σας παρουσιάσω τον εαυτό μου, σε ποιά χώρα γεννήθηκα, μεγάλωσα, τι διαβατήρια διαθέτω και ποιές είναι οι πολιτικές μου πεποιθήσεις μάλλον δεν θα γράφατε σχόλια σαν το τελευταίο αγαπητέ. Πληροφοριακά, δεν είναι ούτε η Ρωσία (ή άλλη χώρα του ανατολικού μπλόκ) ούτε επίσης δεν είμαι.. ρομαντικός Κομμουνιστής (μιας και επικαλείστε συχνά πυκνά σχόλια περί ΕΣΣΔ στα σχόλια σας, ίσως βέβαια λόγω της ηλικίας σας). Η ενασχόληση μου με οπλικά συστήματα, μου δίνουν το δικαίωμα να εκφέρω άποψη, κουραστική για κάποιους ενδεχομένως, για άλλους ίσως όχι. Μιλάμε για κατάρριψη αεροσκάφους, το γεγονός ότι γράφω περί του τύπου του όπλου ή στρατιωτικού τύπου σενάρια, έχουν σίγουρα κάποιο ενδιαφέρον (θέλω να πιστεύω σε αρκετούς). Ίσως σας σας κούρασα, κλείνω εδώ. Καλό σας απόγευμα.
Αγαπητε Heuristic, δε χρειαζομαι πιστοποιητικα φρονηματων. Ακριβως ομως λογω της γνωσης που απο οτι καταλαβαινω εχετε επι του θεματος, ακομη και η αναφορα στο τραβηγμενο απο τα μαλλια σεναριο της επιθεσης στο αεροπλανο του Πουτιν (θεμα στο οποιο αναφερεσθε δυο φορες σε διαφορετικα σχολια σας ενω δεν αναφερεσθε καν στην πιθανοτητα το BUK να βρεθηκε στα χερια των Ρωσοφωνων ανταρτων ειτε ως *δωρεα* απο τους Ρωσους ειτε ως λαφυρο απο τους Ουκρανους) με κανει να ειμαι καπως υποψιασμενος, ακριβως λογω της ηλικιας μου που που επιτρεπει να θυμουμαι τι εστι σοβιετικη προπαγανδα...