Ιταλός αθωώθηκε έπειτα από εννέα χρόνια για την απόπειρα κλοπής μίας μελιτζάνας

Ιταλός αθωώθηκε έπειτα από εννέα χρόνια για την απόπειρα κλοπής μίας μελιτζάνας Facebook Twitter
EPA/FLAVIO LO SCALZO
0

Ένας Ιταλός που προσπάθησε να κλέψει μία μελιτζάνα αξίας μερικών λεπτών του ευρώ αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έπειτα από εννέα χρόνια και μια διαδικασία που κόστισε στους φορολογούμενους 7.000 με 8.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα.

Το 2009 αστυνομικοί εντόπισαν έναν 49χρονο άνδρα σε ένα χωράφι στα περίχωρα του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, με μια μελιτζάνα στα χέρια.

Αφού συνελήφθη, ο άνδρας εξήγησε ότι προσπάθησε να κλέψει το λαχανικό διότι ήταν άνεργος και είχε παιδί.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 300 ευρώ, ποινή που μειώθηκε σε δύο μήνες φυλάκιση και 120 ευρώ πρόστιμο σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την La Repubblica.

Ωστόσο ο δικηγόρος του έκρινε την απόφαση μη ικανοποιητική και απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Τελικά αυτό δικαίωσε τον κατηγορούμενο, επικρίνοντας τα δύο προηγούμενα δικαστήρια επειδή δεν έλαβαν υπόψη τους την εξαιρετική ελαφρύτητα της κατηγορίας.

Το Δικαστήριο μάλιστα κατήγγειλε το γεγονός ότι «οι φορολογούμενοι» αναγκάστηκαν να επωμιστούν το δικαστικό κόστος της υπόθεσης που ανήλθε σε 7.000 με 8.000 ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM