Ιταλός αθωώθηκε έπειτα από εννέα χρόνια για την απόπειρα κλοπής μίας μελιτζάνας

Ιταλός αθωώθηκε έπειτα από εννέα χρόνια για την απόπειρα κλοπής μίας μελιτζάνας Facebook Twitter
EPA/FLAVIO LO SCALZO
0

Ένας Ιταλός που προσπάθησε να κλέψει μία μελιτζάνα αξίας μερικών λεπτών του ευρώ αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έπειτα από εννέα χρόνια και μια διαδικασία που κόστισε στους φορολογούμενους 7.000 με 8.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα.

Το 2009 αστυνομικοί εντόπισαν έναν 49χρονο άνδρα σε ένα χωράφι στα περίχωρα του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, με μια μελιτζάνα στα χέρια.

Αφού συνελήφθη, ο άνδρας εξήγησε ότι προσπάθησε να κλέψει το λαχανικό διότι ήταν άνεργος και είχε παιδί.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 300 ευρώ, ποινή που μειώθηκε σε δύο μήνες φυλάκιση και 120 ευρώ πρόστιμο σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την La Repubblica.

Ωστόσο ο δικηγόρος του έκρινε την απόφαση μη ικανοποιητική και απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Τελικά αυτό δικαίωσε τον κατηγορούμενο, επικρίνοντας τα δύο προηγούμενα δικαστήρια επειδή δεν έλαβαν υπόψη τους την εξαιρετική ελαφρύτητα της κατηγορίας.

Το Δικαστήριο μάλιστα κατήγγειλε το γεγονός ότι «οι φορολογούμενοι» αναγκάστηκαν να επωμιστούν το δικαστικό κόστος της υπόθεσης που ανήλθε σε 7.000 με 8.000 ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM