Ιταλός αθωώθηκε έπειτα από εννέα χρόνια για την απόπειρα κλοπής μίας μελιτζάνας

Ιταλός αθωώθηκε έπειτα από εννέα χρόνια για την απόπειρα κλοπής μίας μελιτζάνας Facebook Twitter
EPA/FLAVIO LO SCALZO
0

Ένας Ιταλός που προσπάθησε να κλέψει μία μελιτζάνα αξίας μερικών λεπτών του ευρώ αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έπειτα από εννέα χρόνια και μια διαδικασία που κόστισε στους φορολογούμενους 7.000 με 8.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα.

Το 2009 αστυνομικοί εντόπισαν έναν 49χρονο άνδρα σε ένα χωράφι στα περίχωρα του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, με μια μελιτζάνα στα χέρια.

Αφού συνελήφθη, ο άνδρας εξήγησε ότι προσπάθησε να κλέψει το λαχανικό διότι ήταν άνεργος και είχε παιδί.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 300 ευρώ, ποινή που μειώθηκε σε δύο μήνες φυλάκιση και 120 ευρώ πρόστιμο σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την La Repubblica.

Ωστόσο ο δικηγόρος του έκρινε την απόφαση μη ικανοποιητική και απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Τελικά αυτό δικαίωσε τον κατηγορούμενο, επικρίνοντας τα δύο προηγούμενα δικαστήρια επειδή δεν έλαβαν υπόψη τους την εξαιρετική ελαφρύτητα της κατηγορίας.

Το Δικαστήριο μάλιστα κατήγγειλε το γεγονός ότι «οι φορολογούμενοι» αναγκάστηκαν να επωμιστούν το δικαστικό κόστος της υπόθεσης που ανήλθε σε 7.000 με 8.000 ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM