Ιταλία: Drone τουριστών πέφτουν πάνω στα ιστορικά μνημεία

Ιταλία: Πονοκέφαλος για τις αρχές η πρόσκρουση drone πάνω σε ιστορικά μνημεία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Σε πονοκέφαλο για τις ιταλικές αρχές εξελίσσονται οι συντριβές drone τουριστών πάνω σε ιστορικά τοπόσημα. 

Το τρίτο ανάλογο συμβάν σημειώθηκε στις 23 Απριλίου, όταν 39χρονος Αργεντίνος έχασε τον έλεγχο του drone του, το οποίο προσέκρουσε πάνω στην ορoφή του ιστορικού Παλάτσο Βενέτσια της Ρώμης

«Ο άνδρας ενδεχομένως αγνοούσε την απαγόρευση πτήσεων drone» που βρίσκεται σε ισχύ πάνω από ολόκληρη τη Ρώμη και το Βατικανό, ανέφερε ο αρχηγός των Καραμπινιέρι, Ματέο Αλμποργκέτι. «Ευτυχώς, δεν υπήαρξαν συνέπειες, κανείς δεν τραυματίστηκε και η στέγη του Παλάτσο Βενέτσια δεν υπέστη ζημιές» πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως το drone κατασχέθηκε. 

Ωστόσο, αυτό ήταν ένα από τα περιστατικά με drone που πετούν πάνω ιταλικά ιστορικά μνημεία. 

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι αρχές της Πίζας σταμάτησαν έναν 32χρονο Ρουμάνο που πετούσε το drone του πάνω από την Piazza dei Miracoli, κοντά στον περίφημο κεκλιμένο πύργο της Πίζας

«Ήθελε να πάρει πιο εντυπωσιακές εικόνες του Πύργου» ανέφερε αστυνομικός του τοπικού τμήματος. 

Όπως εξηγεί ο Βιρτζίλιο Ρούσο, στην Ιταλία, οι κανόνες για τις πτήσεις drone είναι πιοι περιοριστικοί σε σχέση με άλλες χώρες. Σε αστικές ή πολυσύχναστες περιοχές απαιτείται ειδική άδεια από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την περιφέρεια και την αστυνομία. 

Στις 18 Απριλίου, και πάλι στην Πίζα, δύο Μεξικανοί, ηλικίας 18 και 26 χρόνων, παρ'ολίγον να προκαλέσουν ζημιά στον μεσαιωνικό πύργο όταν το drone τους προσέκρουσε πάνω του. Τελικά, και αυτή η περίπτωση είχε αίσιο τέλος, χωρίς καταστροφές και τραυματισμούς. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ