Ιταλία: Πωλούνται σπίτια από 1 ευρώ στη Σικελία - Οι όροι

Ιταλία: Πωλούνται σπίτια από 1 ευρώ στη Σικελία - Οι όροι Facebook Twitter
pixabay
0

Αν και λόγω πανδημίας οι διακοπές είναι για πολλούς αβέβαιες, ωστόσο ένα πράγμα παραμένει σταθερό στον κόσμο του ταξιδιού: τα σπίτια των 1 ευρώ στην Ιταλία.

Το ιταλικό χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια (Castiglione di Sicilia) στη Σικελία, προσφέρει σπίτια στην τιμή του ενός ευρώ. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αίτνα, κοντά στην Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας.

Σε αυτό το χωριό υπάρχουν περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια τα οποία είναι προς πώληση. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ξαναζωντανέψει το χωριό το οποίο από τις αρχές του 1900, έχει συρρικνωθεί από τους 14.000 κατοίκους σε μόλις 3.000.

«Έχουμε να διασώσουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, έφυγαν πάρα πολλοί άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τους ένα σωρό παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από την Αναγέννηση», δήλωσε ο δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα στο CNN.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη κάθε ακινήτου με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία, τα σπίτια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από 1 ευρώ». Τα σπίτια που είναι σε καλύτερη κατάσταση, πωλούνται πιο ακριβά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να δηλώσουν τον τύπο του σπιτιού που θέλουν και να δώσουν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανακαίνισή του. Εάν επιλεχθούν θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός τριών ετών. «Κινούμαστε σε δύο παράλληλους δρόμους: επικοινωνούμε με παλιούς ιδιοκτήτες καθώς και με νέους αγοραστές», εξήγησε ο δήμαρχος στο CNN. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, έχουν ήδη λάβει πολλά email από επενδυτές και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Το χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια λέγεται ότι χτίστηκε το 403 π.Χ. από πρόσφυγες που έφτασαν από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Νάξου, κοντά στη σύγχρονη Ταορμίνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM