Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι, αναφέρθηκε στο όλο και πιο διαδεδομένο φαινόμενο των επιθέσεων ασθενών και συγγενών του κατά νοσηλευτών και γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Στην Ιταλία οι επιθέσεις σε βάρος του εργατικού προσωπικού τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο καθώς τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Φότζια της Απουλίας, όταν περίπου 50 άτομα προσπάθησαν να λιντσάρουν τους γιατρούς, ως αποτέλεσμα μια γυναίκα 23 ετών να χάσει τη ζωή της. Η άτυχη 23χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργείου και εξοργισμένοι τόσο συγγενείς όσο και φίλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο κατηγορώντας το προσωπικό πως αυτοί σκότωσαν την νεαρή κοπέλα και άρχισαν να χτυπούν με γροθιές βίαια τους γιατρούς. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 3 άνθρωποι, προτού οι γιατροί καταφέρουν να βρουν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο.

Αν λοιπόν φαίνεται πως η κυβέρνηση οδεύει προς μια αύξηση της Αστυνομίας στα νοσοκομεία, προτάθηκαν διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά του ιατρικού προσωπικού, όπως την αναστολή της ιατρική περίθαλψη για τρία χρόνια για τους βίαιους, αλλά και τη θέσπιση άδειας οπλοφορίας για τους γιατρούς για αυτοάμυνα.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο. Θεωρούμε ότι σε αυτή την φάση, το πιο χρήσιμο μέτρο για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο -δηλαδή τις επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού- είναι η έγκριση της επ΄αυτοφώρω σύλληψης, προσφέροντας και ένα χρονικό περιθώριο στις αστυνομικές δυνάμεις, για να μπορούν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους», τόνισε ο Σκιλάτσι.

«Ως κυβέρνηση, ασχοληθήκαμε αμέσως με το χρόνιο αυτό πρόβλημα, αυξήσαμε και τις σχετικές ποινές. Πλέον, όμως, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αποτελεί και πάλι κύριο θέμα της επικαιρότητας, στην Ιταλία, μετά από δυο επιθέσεις κατά νοσηλευτικού προσωπικού, στην περιφέρεια της Απουλίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες.

«Συμφωνούμε με τον Σκιλάτσι, σε ότι αφορά τη σύλληψη επ΄αυτοφώρω, με χρονικό περιθώριο σαράντα οκτώ ωρών από την στιγμή που λαμβάνουν χώρα βίαιες επιθέσεις σε βάρος γιατρών και νοσοκόμων. Τώρα, πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα νοσοκομεία μας, με κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης και να μην επιτρέπεται, στον καθ΄ένα, να εισέρχεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις τους», σχολίασε ο Φιλίπο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιταλών Χειρουργών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM