Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι, αναφέρθηκε στο όλο και πιο διαδεδομένο φαινόμενο των επιθέσεων ασθενών και συγγενών του κατά νοσηλευτών και γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Στην Ιταλία οι επιθέσεις σε βάρος του εργατικού προσωπικού τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο καθώς τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Φότζια της Απουλίας, όταν περίπου 50 άτομα προσπάθησαν να λιντσάρουν τους γιατρούς, ως αποτέλεσμα μια γυναίκα 23 ετών να χάσει τη ζωή της. Η άτυχη 23χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργείου και εξοργισμένοι τόσο συγγενείς όσο και φίλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο κατηγορώντας το προσωπικό πως αυτοί σκότωσαν την νεαρή κοπέλα και άρχισαν να χτυπούν με γροθιές βίαια τους γιατρούς. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 3 άνθρωποι, προτού οι γιατροί καταφέρουν να βρουν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο.

Αν λοιπόν φαίνεται πως η κυβέρνηση οδεύει προς μια αύξηση της Αστυνομίας στα νοσοκομεία, προτάθηκαν διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά του ιατρικού προσωπικού, όπως την αναστολή της ιατρική περίθαλψη για τρία χρόνια για τους βίαιους, αλλά και τη θέσπιση άδειας οπλοφορίας για τους γιατρούς για αυτοάμυνα.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο. Θεωρούμε ότι σε αυτή την φάση, το πιο χρήσιμο μέτρο για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο -δηλαδή τις επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού- είναι η έγκριση της επ΄αυτοφώρω σύλληψης, προσφέροντας και ένα χρονικό περιθώριο στις αστυνομικές δυνάμεις, για να μπορούν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους», τόνισε ο Σκιλάτσι.

«Ως κυβέρνηση, ασχοληθήκαμε αμέσως με το χρόνιο αυτό πρόβλημα, αυξήσαμε και τις σχετικές ποινές. Πλέον, όμως, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αποτελεί και πάλι κύριο θέμα της επικαιρότητας, στην Ιταλία, μετά από δυο επιθέσεις κατά νοσηλευτικού προσωπικού, στην περιφέρεια της Απουλίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες.

«Συμφωνούμε με τον Σκιλάτσι, σε ότι αφορά τη σύλληψη επ΄αυτοφώρω, με χρονικό περιθώριο σαράντα οκτώ ωρών από την στιγμή που λαμβάνουν χώρα βίαιες επιθέσεις σε βάρος γιατρών και νοσοκόμων. Τώρα, πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα νοσοκομεία μας, με κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης και να μην επιτρέπεται, στον καθ΄ένα, να εισέρχεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις τους», σχολίασε ο Φιλίπο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιταλών Χειρουργών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM