Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι, αναφέρθηκε στο όλο και πιο διαδεδομένο φαινόμενο των επιθέσεων ασθενών και συγγενών του κατά νοσηλευτών και γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Στην Ιταλία οι επιθέσεις σε βάρος του εργατικού προσωπικού τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο καθώς τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Φότζια της Απουλίας, όταν περίπου 50 άτομα προσπάθησαν να λιντσάρουν τους γιατρούς, ως αποτέλεσμα μια γυναίκα 23 ετών να χάσει τη ζωή της. Η άτυχη 23χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργείου και εξοργισμένοι τόσο συγγενείς όσο και φίλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο κατηγορώντας το προσωπικό πως αυτοί σκότωσαν την νεαρή κοπέλα και άρχισαν να χτυπούν με γροθιές βίαια τους γιατρούς. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 3 άνθρωποι, προτού οι γιατροί καταφέρουν να βρουν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο.

Αν λοιπόν φαίνεται πως η κυβέρνηση οδεύει προς μια αύξηση της Αστυνομίας στα νοσοκομεία, προτάθηκαν διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά του ιατρικού προσωπικού, όπως την αναστολή της ιατρική περίθαλψη για τρία χρόνια για τους βίαιους, αλλά και τη θέσπιση άδειας οπλοφορίας για τους γιατρούς για αυτοάμυνα.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο. Θεωρούμε ότι σε αυτή την φάση, το πιο χρήσιμο μέτρο για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο -δηλαδή τις επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού- είναι η έγκριση της επ΄αυτοφώρω σύλληψης, προσφέροντας και ένα χρονικό περιθώριο στις αστυνομικές δυνάμεις, για να μπορούν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους», τόνισε ο Σκιλάτσι.

«Ως κυβέρνηση, ασχοληθήκαμε αμέσως με το χρόνιο αυτό πρόβλημα, αυξήσαμε και τις σχετικές ποινές. Πλέον, όμως, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αποτελεί και πάλι κύριο θέμα της επικαιρότητας, στην Ιταλία, μετά από δυο επιθέσεις κατά νοσηλευτικού προσωπικού, στην περιφέρεια της Απουλίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες.

«Συμφωνούμε με τον Σκιλάτσι, σε ότι αφορά τη σύλληψη επ΄αυτοφώρω, με χρονικό περιθώριο σαράντα οκτώ ωρών από την στιγμή που λαμβάνουν χώρα βίαιες επιθέσεις σε βάρος γιατρών και νοσοκόμων. Τώρα, πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα νοσοκομεία μας, με κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης και να μην επιτρέπεται, στον καθ΄ένα, να εισέρχεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις τους», σχολίασε ο Φιλίπο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιταλών Χειρουργών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM