Ιταλία: Έστειλαν με drone όπλο σε κατάδικο και άνοιξε πυρ στη φυλακή

Ιταλία: Κρατούμενος άνοιξε πυρ κατά συγκρατουμένων του - Με όπλο που «του παραδόθηκε με drone» Facebook Twitter
Προβληματισμό προκαλεί το περιστατικό με πυροβολισμούς σε φυλακή από κρατούμενο - Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ιταλός κρατούμενος άνοιξε πυρ κατά συγκρατούμενών του μέσα από το κελί του με όπλο που πιστεύεται πως απέκτησε μέσω drone


Ο 28χρονος που έχει διασυνδέσεις με τη ναπολιτάνικη μαφία, πυροβόλησε τρεις φορές κατά κρατουμένων που διαφώνησαν μαζί του, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσει, ανέφερε ο Ντονάτο Καπέτσε, επικεφαλής του Σωματείου εργαζομένων Σωφρονιστικών υπαλλήλων. 


Ο άνδρας ζήτησε άδεια για να βγει από το κελί του για να κάνει ένα ντους. Όμως, μόλις άνοιξε η πόρτα, τράβηξε το όπλο στοχεύοντας στον φρουρό και αναγκάζοντάς τον να του δώσει τα κλειδιά άλλων κελιών, σύμφωνα με τον Καπέτσε. 

Ανήμπορος, ωστόσο, να ανοίξει τα κελιά των «εχθρών» του, ο κρατούμενος άρχισε να τους πυροβολεί έξω από τα κάγκελα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε παράνομο κινητό τηλέφωνο για να καλέσει τον δικηγόρο του ο οποίος τον συμβούλευσε να παραδόσει το όπλο του στις αρχές υψίστης ασφαλείας, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. 


«Θεωρούμε πως το όπλο τού παραδόθηκε με drone» ανέφερε ο Καπέτσε. 

Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών που εγείρουν ανησυχία για την κακή διαχείριση στις υπερπλήρεις ιταλικές φυλακές


Η Ιταλία έχει τις πιο συνωστισμένες φυλακές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 120 κρατουμένους ανά 100 κελιά - σε σύγκριση με τους 115 της Γαλλίας και τους 70.8 της Ισπανίας, σύμφωνα με έκθεση του 2020 από το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Τον περασμένο Ιούνιο, οι ιταλικές φυλακές βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο επικρίσεων, μετά την κυκλοφορία βίντεο όπου εμφανίζονταν φύλακες να χτυπούν κρατουμένους με κλομπ, εν είδει «τιμωρίας» για τις διαμαρτυρίες τους κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για τον κορωνοϊό. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM