Ιταλία: Απεργία ψαράδων λόγω των δελφινιών

Ιταλία: Απεργία ψαράδων λόγω των δελφινιών Facebook Twitter
0

Σε επ’ αόριστον αναβολή της αλιευτικής δραστηριότητας αποφάσισαν να προχωρήσουν από τις 30 Μαρτίου οι ψαράδες στις Αιολίδες Νήσους, στο Τυρρηνικό Πέλαγος, δυτικά της Σικελίας, εξαιτίας των δελφινιών.

Οι ψαράδες ζητούν μέτρα για την στήριξή τους, καθώς τα δελφίνια τρώνε την ψαριά τους. Ο Giuseppe Spinella, αντιπρόεδρος της κοινοπραξίας των αλιέων δήλωσε ότι πρέπει να δράσουν τώρα γιατί το επάγγελμα τους είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Προγραμματίζεται και διαδήλωση στο δημαρχείο των νησιών μαζί με τις οικογένειες τους, αφού όπως λέει ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Salvatore Rijtano, θα πρέπει να κηρυχθούν σε ανάγκη φυσικής καταστροφής. «Δεν έχουμε τίποτα με τα δελφίνια. Τονίζουμε μόνο ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να λυθεί», προσθέτει.

Η κρίση στο επάγγελμα είναι σοβαρή, αφού ο κύκλος της κοινοπραξίας των ψαράδων μειώθηκε κατά 75% λόγω των δελφινιών που πλησιάζουν τα σκάφη και επιτίθενται στα ψάρια που έχουν πιαστεί στα δίχτυα.

Πηγή: repubblica.it

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ λέει ότι Ιρανοί πράκτορες στρατολόγησαν δεκάδες πολίτες του

Διεθνή / Το Ισραήλ λέει ότι Ιρανοί πράκτορες στρατολόγησαν δεκάδες πολίτες του

Ισραηλινοί πολίτες, δελεασμένοι μέσω Telegram, κατηγορούνται για συνεργασία με Ιρανούς πράκτορες σε σχέδια σαμποτάζ, εμπρησμούς και δολοφονίες – η νέα διάσταση της «σκιώδους» σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Wall Street Journal: Το ιστορικό Soho House πωλείται για 1,8 δισ. δολάρια 

Διεθνή / Wall Street Journal: Η Λέσχη Soho House πωλείται για 1,8 δισ. δολάρια 

Η παγκόσμια λέσχη των celebrities αποχωρεί από το Χρηματιστήριο και γίνεται ξανά private, καθώς επενδυτές με επικεφαλής μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποκτήσουν τον έλεγχο 
LIFO NEWSROOM