ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ιταλία: Αντιμέτωποι με πρόστιμο κομμωτές που κάνουν διπλό λούσιμο

Ιταλία: Αντιμέτωποι με πρόστιμο κομμωτές που κάνουν διπλό λούσιμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Ramon van Flymen
0

Δήμαρχος ιταλικής πόλης απαγόρευσε σε κομμωτές και κουρείς να λούζουν δύο φορές τους πελάτες τους, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση νερού. Οι παραβάτες είναι αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα.

Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες ξηρασίες εδώ και δεκαετίες και αναζητούνται λύσεις για εξοικονόμηση νερού. 

Ο Carlo Gubellini, δήμαρχος του Καστενάσο, κοντά στην Μπολόνια, επεσήμανε πως χιλιάδες λίτρα νερού ξοδεύονται κάθε μέρα από το διπλό λούσιμο. 

Όσοι δεν ακολουθήσουν την οδηγία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 ευρώ. Στο Καστενάσο των 16.000 κατοίκων υπάρχουν 10 κομμωτήρια και κουρεία. 

«Εάν πολλαπλασιάσουμε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για κάθε πελάτη, μιλάμε για χιλιάδες λίτρα την ημέρα» δήλωσε ο Gubellini στην Corriere della Sera. «Το Καστενάσο είναι μικρό: φανταστείτε τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την κατανάλωση νερού σε μεγάλες πόλεις. Εκδώσαμε την εντολή το Σάββατο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κομμωτήρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις Δευτέρες, για να τους δώσουμε αρκετό χρόνο να προσαρμοστούν». 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κανονισμός θα παραμείνει σε ισχύ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς των επαγγελματιών δεν ήταν ενθουσιώδεις, με κομμώτρια να κρίνει την απόφαση ως «γελοία». «Είναι δύσκολο να μην μπορείς να λούσεις και να ξεπλύνεις δύο φορές, καθώς ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε το απαιτούν, όπως και μερικοί τύποι μαλλιών, ειδικά οι πελάτες με πολύ βρώμικα μαλλιά». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM