Ιταλία: 81χρονος ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια

Ιταλία: 81χρονος ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια Facebook Twitter
TimesOfMalta
0

Ένας Ιταλός, 81 ετών πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το νησί, στο οποίο έζησε μόνος του για περισσότερα από 30 χρόνια, μετά από πιέσεις των αρχών.

Ο Mauro Morandi, μετακόμισε στο Budelli το 1989, αλλά πέρυσι είπε ότι οι ιδιοκτήτες του νησιού, το οποίο φημίζεται για τη ροζ παραλία του, ήθελαν να φύγει από εκεί.

«Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Budelli θα προστατευτεί, όπως το προστατεύω εγώ τα τελευταία 32 χρόνια», έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

Μιλώντας στο BBC Outlook το 2018, ο πρώην δάσκαλος φυσικής αγωγής είπε ότι «ήταν πάντα ένας επαναστάτης».

«Ήμουν αρκετά ενοχλημένος με πολλά πράγματα στην κοινωνία μας: τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία», δήλωσε ο Morandi.

«Αποφάσισα να μετακομίσω σε ένα έρημο νησί της Πολυνησίας, μακριά από κάθε πολιτισμό. Ήθελα να ξεκινήσω μια νέα ζωή κοντά στη φύση.»

Τα σχέδια όμως άλλαξαν. Αφού ξεκίνησε το ταξίδι του στη θάλασσα, αυτός και αρκετοί φίλοι του έφτασαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος της La Maddalena, όπου σχεδίαζαν να εργαστούν και να βγάλουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τα υπόλοιπα ταξίδια τους.

Αλλά όταν έφτασε στο Budelli και συναντήθηκε με τον άνθρωπο που πρόσεχε το νησί, ο οποίος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ο Morandi αποφάσισε να μείνει. Έκτοτε παρέμεινε εκεί, φροντίζοντας το νησί και μιλώντας με τουρίστες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από απειλές «έξωσής» του.

Το 2020, ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου της La Maddalena, Fabrizio Fonnesu, είπε στο CNN ότι ο Morandi είχε πραγματοποιήσει παράνομες αλλαγές στην καλύβα του, έναν πρώην ραδιοφωνικό σταθμό που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απάντηση σε αυτό έδωσε μία αναφορά, με περισσότερες από 70.000 υπογραφές, που καλεί την ιταλική κυβέρνηση να του επιτρέψει να παραμείνει στο νησί.

Αλλά την Κυριακή, ο Morandi ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει. Είπε στον Guardian ότι θα μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κοντινό νησί La Maddalena.

«Η ζωή μου δεν θα αλλάξει πάρα πολύ, θα βλέπω ακόμα τη θάλασσα» είπε.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM