Σφοδρή επίθεση εξέπλευσε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ.
Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Γκίντεον Σάαρ προχώρησε σε μία πρωτοφανή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ, κατηγορώντας ανοιχτά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως μεταξύ άλλων «έχει κάνει ρεκόρ καταστολής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών του».
Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός υπουργός ξεκαθάρισε πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει κήρυγμα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, όταν η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία και κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο.
Σημειώνεται πως o Τούρκος πρόεδρος σε πρόσφατες δηλώσεις του, υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «έχει ξεπεράσει από καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας» που διαπράττει στη Γάζα.
«Ελπίζουμε ότι η τύχη του δεν θα είναι η ίδια» με εκείνη του ηγέτη των Ναζί, πρόσθεσε παράλληλα.

«Ο Σουλτάνος, στα μάτια του εαυτού του, με ακόμη μία εμπρηστική ομιλία, συνεχίζει να υποκινεί εναντίον του Ισραήλ και του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.
»Ο Ερντογάν, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην καταστολή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών του, καθώς και της αντιπολίτευσης της χώρας του, τολμά να κάνει κηρύγματα στους άλλους», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Γκίντεον Σάαρ.
«Είναι ιδιαίτερα ειρωνικό ότι κάποιος που δεν κρύβει τις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, που εισέβαλε στη βόρεια Συρία και κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο, ισχυρίζεται ότι μιλά στο όνομα της ηθικής και του διεθνούς δικαίου. Λίγη αυτογνωσία δεν θα έβλαπτε», καταλήγει.
The Sultan in his own eyes, in yet another inflammatory speech, continues to incite against Israel and against the Israeli Prime Minister.
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) June 18, 2025
Erdogan, who has set a record in suppressing the freedoms and rights of his citizens, as well as his country's opposition, dares to preach…