Ισραήλ: Ετοιμάζει αντιπυραυλική «ασπίδα» με λέιζερ

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει πάνω από την πόλη Facebook Twitter
EPA
0

Σύστημα αναχαίτισης πυραύλων βασισμένο σε τεχνολογία λέιζερ θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σύντομα το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

«Μέσα σε περίπου έναν χρόνο, ο ισραηλινός στρατός θα θέσει σε δράση ένα σύστημα αναχαίτισης (πυραύλων) που βασίζεται σε (τεχνολογία) λέιζερ», αρχικά πειραματικά και στη συνέχεια επιχειρησιακά, δήλωσε ο Μπένετ στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί πρώτα στο νότιο Ισραήλ, όπου οι κοινότητες έχουν δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας. Ακολούθως θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία της επικράτειας, ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Αυτό θα μας επιτρέψει σταδιακά να καλύψουμε το Ισραήλ με έναν θόλο από λέιζερ που θα μας προστατεύει από πυραύλους, ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες απειλές», συνέχισε ο Μπένετ, τονίζοντας ότι «θα απομακρύνει ουσιαστικά το ισχυρότερο χαρτί που έχει ο εχθρός απέναντι μας».

Το σύστημα λέιζερ θα είναι η τελευταία προσθήκη στο πολυεπίπεδο «τείχος» ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο αποτελείται από τρία αντιπυραυλικά συστήματα: τον «Σιδερένιο Θόλο» (Iron Dome) για πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς, τη «Σφεντόνα του Δαβίδ» (David’s Sling) για πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς και το «Βέλος» (Arrow) για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM