Ισπανία: Ημίγυμνοι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα

Ισπανία: Ημίγυμνοι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα Facebook Twitter
EPA
0

Δεκάδες ημίγυμνοι διαδηλωτές ξάπλωσαν στον δρόμο με ψεύτικες λόγχες να προεξέχουν από τις πλάτες τους, την παραμονή του ισπανικού φεστιβάλ του Σαν Φερμίν αναπαριστώντας την τεχνική που χρησιμοποιούν οι ταυρομάχοι εναντίον των εξασθενημένων ταύρων κατά τη διάρκεια της ταυρομαχίας.

Ενόψει των εκδηλώσεων στην Παμπλόνα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι τρέχουν στα στενά δρομάκια της πόλης προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους ταύρους, οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τη βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Οι διαδηλωτές από την AnimalNaturalis, που συνδιοργάνωσε την κινητοποίηση μαζί με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων PETA, σχημάτισαν το περίγραμμα των ταύρων στο έδαφος, χρησιμοποιώντας ταινία, όπως ακριβώς κάνει η αστυνομία σε έναν τόπο εγκλήματος.

 

Ισπανία: Ημίγυμνοι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα Facebook Twitter
PETA

«Το να στηρίζετε τις ταυροδρομίες είναι το ίδιο με το να στηρίζετε τις ταυρομαχίες, καθώς οι ίδιοι ταύροι που τρέχουν τα πρωινά αργότερα θα βασανιστούν και θα δολοφονηθούν στην αρένα» είπε η Άιντα Γκασκόν, η εκπρόσωπος τύπου της AnimalNaturalis.

Η Γκασκόν σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως οι ταύροι στέλνονται σε βοσκοτόπια μετά τις ταυροδρομίες, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται στις ταυρομαχίες όπου σκοτώνονται αργότερα την ίδια ημέρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

 

Ισπανία: Ημίγυμνοι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα Facebook Twitter
PETA

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, διάρκειας μίας εβδομάδας, φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο και περιλαμβάνει παραδοσιακά σόου και εκδηλώσεις, αν και είναι κυρίως γνωστό για τις ταυροδρομίες του, που καταλήγουν στην αρένα των ταυρομαχιών της Παμπλόνα.

Οι υπέρμαχοι των ταυρομαχιών υποστηρίζουν ότι οι ταυρομαχίες και οι ταυροδρομίες αποτελούν κεντρικό κομμάτι των εκδηλώσεων, με την πόλη της Παμπλόνας να βάζει στα ταμεία της εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

«Δεν σκέφτονται την οικονομική πλευρά. Η Παμπλόνα ζει από το Σαν Φερμίν. Πολλοί ντόπιοι βασίζονται σε αυτήν την εβδομάδα για να συντηρηθούν για το υπόλοιπο της χρονιάς» είπε ο 44χρονος ταυρομάχος Άνχελ Γκόμεθ Εσκοριάλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM