ΤΩΡΑ

Ισπανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε προσχέδιο νομοσχεδίου για τον αυτοπροσδιορισμού φύλου

Ισπανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε προσχέδιο νομοσχεδίου για τον αυτοπροσδιορισμού φύλου Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα ένα πρώτο προσχέδιο ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, που θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε άνω των 14 ετών να αλλάξει νόμιμα φύλο χωρίς ιατρική διάγνωση ή ορμονική θεραπεία.

Το προσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια ακρόαση πριν από μια δεύτερη ανάγνωση στο υπουργικό συμβούλιο και τελικά σε ψηφοφορία στο αρμόδιο σώμα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters, καταργεί την τρέχουσα απαίτηση για διετή ορμονική θεραπεία και ψυχολογική αξιολόγηση για τους ανθρώπους, που επιθυμούν να αλλάξουν το φύλο τους σε επίσημα έγγραφα.

Ακτιβιστές και οικογένειες τρανσέξουαλ παιδιών λένε ότι ο νόμος δεν καλύπτει αρκετά, ενώ ορισμένες φεμινιστικές ενώσεις αντιτίθενται, λέγοντας ότι θα υπονομεύσει τις γυναίκες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ