Ισπανία: Αδιάκοπος αγώνας για τον εντοπισμό του αγοριού που έπεσε σε πηγάδι

Ισπανία: Αδιάκοπος αγώνας για τον εντοπισμό του αγοριού που έπεσε σε πηγάδι Facebook Twitter
ΕPA
1

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην Ισπανία η επιχείρηση εντοπισμού του αγοριού που έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι την προηγούμενη Κυριακή.  

Το βραχώδες έδαφος επιβραδύνει τις προσπάθειες των διασωστών, που συνεχίζουν να σκάβουν προκειμένου να φθάσουν στον 2χρονο Γιουλέν, ο οποίος έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 100 μέτρων, πριν από επτά ημέρες στην Ισπανία.

Ο 2χρονος Γιουλέν Ροσέλ δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, από τότε που χάθηκε στο πηγάδι. Το παιδί είχε ξεφύγει της προσοχής του πατέρα του, που ετοίμαζε ένα πικ νικ στην περιοχή του Τοταλάν, στη Μάλαγα.

Η κάμερα που κατέβασαν οι διασώστες στο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών έπεσε πάνω σε έναν σωρό από πέτρες και χώμα, εμποδίζοντάς τους να ερευνήσουν περαιτέρω το σημείο.

Μονάχα ένα σακουλάκι από καραμένες, που το αγόρι κρατούσε στο χέρι του και μια τούφα από τα μαλλιά του φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι ο 2χρονος βρίσκεται εκεί.

Παρά τον χρόνο που περνάει, η επιχείρηση συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την εντοπισμό του Γιουλέν.

Ένα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ξεκίνησε από χθες να σκάβει ένα παράλληλο πηγάδι. Σε βάθος 60 μέτρων, μεταλλωρύχοι έχουν κατέβει για να σκάψουν μια στοά οριζοντίως προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο, όπου εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται το αγοράκι.

Ήλπιζαν ότι θα τα καταφέρουν έως αύριο.

Όμως, το μηχάνημα, αφού έσκαψε περίπου 40 μέτρα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Sur, χτύπησε σήμερα σε έναν όγκο από πέτρες, που επιβραδύνουν την πρόοδο των εργασιών.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε πέντε μέτρα γρανίτη» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της περιοχής της Ανδαλουσίας Χουάνμα Μορένο.

«Από τεχνικής άποψης, κάνουμε όσα είναι ανθρωπίνως δυνατό, όμως οι συνθήκες δεν βοηθούν. Ελπίζω πως αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε κάποιο θετικό νέο, όλα, ωστόσο, εξαρτώνται από τη φύση του υπεδάφους».

Ισχνές οι ελπίδες να έχει επιζήσει

Οι αρχές αποφεύγουν να μιλήσουν για τις πιθανότητες το παιδί να είναι ζωντανό.

Όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπηλαιολόγων της Ανδαλουσίας, Χοσέ Αντόνιο Μπεροθάλ, σημείωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι επέζησαν δέκα ημέρες σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες του Γιουλέν, σε κατάσταση ύπνου, με τον καρδιακό ρυθμό τους σε επιβράδυνση, για να χρειάζονται λιγότερο οξυγόνο.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα El Pais, ο Ιβάν Καραβάνο, ένας παιδίατρος στο νοσοκομείο 12-Octubre στη Μαδρίτη εξήγησε ότι «σε ακραίες συνθήκες ο ανθρώπινος οργανισμός προσπαθεί να επιζήσει με απίθανους τρόπους».

Το κρύο που επικρατεί στα πηγάδια, συνέχισε ο ίδιος, έχει διπλό αντίκτυπο.

Θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις, «όμως σε αυτήν την περίπτωση θέλουμε οι επιπτώσεις να είναι ευνοϊκές. Κι αυτό διότι θα βοηθήσει το παιδί να συνεχίζει να επιβιώνει, διότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ο μεταβολισμός του ανθρώπου επιβραδύνεται και οι ιστοί προστατεύονται».

Εκατοντάδες διασώστες, μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί για αυτήν την άνευ προηγουμένου επιχείρηση, την οποία παρακολουθεί η Ισπανία με κομμένη την ανάσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια