Ισόβια σε 21χρονο που σχεδίαζε να δολοφονήσει την Τερέζα Μέι - Πώς ήθελε να την σκοτώσει

Ισόβια σε 21χρονο που σχεδίαζε να δολοφονήσει την Τερέζα Μέι - Πώς ήθελε να την σκοτώσει Facebook Twitter
0

Σε ισόβια καταδικάστηκε σήμερα ένας 21χρονος Βρετανός που κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ο νεαρός φέρεται να σχεδίαζε τηη δολοφονική απόπειρα πυροδοτώντας αρχικά έναν εκρηκτικό μηχανισμό για να καταφέρει να μπει στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ και στη συνέχεια σχεδίαζε να της επιτεθεί με μαχαίρι ή με όπλο.

Ο Ναϊμούρ Ράχμαν, από το βόρειο Λονδίνο, σκόπευε να πυροδοτήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις φρουρούμενες πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ ώστε, στο χάος που θα ακολουθούσε, να μπορέσει να φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο και να σκοτώσει τη Μέι. Τον περασμένο μήνα κρίθηκε ένοχος για προετοιμασία διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών και σήμερα καταδικάστηκε σε ισόβια. Θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 30 χρόνια από την ποινή του για να έχει δικαίωμα αποφυλάκισης.

«Ο στόχος του Ράχμαν ήταν η πρωθυπουργός όμως δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει αθώους περαστικούς στην προσπάθειά του να φτάσει σ' αυτήν" σχολίασε ο Ντιν Χέιντον, ο Εθνικός Συντονιστής του Ηνωμένου Βασιλείου για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας. "Κάποια στιγμή είπε σε έναν μυστικό αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής ότι ακόμη κι αν δεν μπορούσε να φτάσει στην πρωθυπουργό, ήθελε μόνο να σπείρει τον φόβο στους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Ράχμαν πίστευε ότι επικοινωνούσε διαδικτυακά με μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Όμως στην πραγματικότητα μιλούσε σε πράκτορες του FBI και της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας MI5. Συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, λίγη ώρα αφότου συναντήθηκε με έναν μυστικό αστυνομικό και παρέλαβε ένα αντικείμενο που νόμιζε ότι ήταν βόμβα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Ράχμαν ήταν σε επαφή με έναν θείο του που ταξίδεψε στη Συρία και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Εκείνος τον ενθάρρυνε να διαπράξει επιθέσεις στη Βρετανία. Ο νεαρός σχεδίαζε επί δύο χρόνια την επίθεση, αλλά η αποφασιστικότητά του ενισχύθηκε όταν έμαθε ότι ο θείος του είχε σκοτωθεί σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM