Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία"

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία" Facebook Twitter
0
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία" Facebook Twitter


Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την, όπως πιστεύεται, πρώτη γυναίκα πολίτη και δημοσιογράφο που δραστηριοποιούνταν στο έδαφος της, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία.

Η εκτέλεση της Ruqia Hassan σηματοδοτεί την πέμπτη περίπτωση δημοσιογράφου από τον Οκτώβριο κι έπειτα που έχει αναφερθεί πως βρήκε το θάνατο από τα χέρια τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Syria Direct.

Η Hassan, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Nisan Ibrahim στα social media, ήταν ρεπόρτερ και ακτιβίστρια της RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently), της ομάδας που στόχο έχει την αποκάλυψη των περιστατικών καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα όρια της Συρίας. Όπως γνωστοποίησε το RBSS η γυναίκα εκτελέστηκε κατηγορούμενη για κατασκοπεία. Η Hassan πολύ συχνά δημοσιοποιούσε πληροφορίες για την καθημερινότητα των κατοίκων που ζουν υπό το καθεστώς των τζιχαντιστών στη Ράκκα, περιγράφοντας πως η πόλη αποτελεί στόχο βομβαρδισμών σε ημερήσια βάση.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία" Facebook Twitter

Ο Abu Mohammed, ιδρυτής της RBSS, ανέβασε την Κυριακή στο λογαριασμό του στο Twitter τις τελευταίες λέξεις της Hassan: "Είμαι στη Ράκκα και έχω λάβει απειλές για τη ζωή μου και όταν με συλλάβει το Ισλαμικό Κράτος και με σκοτώσει δεν πειράζει γιατί θα κόψουν το κεφάλι μου αλλά θα έχω αξιοπρέπεια, που είναι καλύτερο από το να ζω τον εξευτελισμό του ΙΚ".

Σε μία από τις αναρτήσεις της η Hassan κοροϊδεύει το Ισλαμικό Κράτος με αφορμή την απαγόρευση των Wi-Fi hotspots στη Ράκκα. "Εμπρός κόψτε μας και το ίντερνετ, τα περιστέρια μας που μεταφέρουν μηνύματα δεν θα παραπονεθούν" έγραψε στο Facebook.

Η ακριβής ημερομηνία εκτέλεσης της Hassan είναι άγνωστη, αλλά η συνήθης ενεργή παρουσία της στα social media σταμάτησε ξαφνικά στις 21 Ιουλίου 2015. Σύμφωνα με το αραβικό κανάλι ειδήσεων Al-Aan TV, το Ισλαμικό Κράτος πριν τρεις ημέρες ενημέρωσε την οικογένειά της για την εκτέλεση με την κατηγορία της "κατασκοπείας". 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM