Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο Τορόντο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο Τορόντο Facebook Twitter
EPA
0

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στο Τορόντο, με δύο πολίτες νεκρούς. 

Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης υποστήριξε, σήμερα, ότι η επίθεση διαπράχθηκε από έναν «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους», που ακολούθησε το «κάλεσμα να στοχοθετήσουν τους υπηκόους χωρών του συνασπισμού», που αντιμάχεται το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία του Τορόντο ωστόσο υπουγραμμίζει ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» βάσει της οποίας να επιβεβαιώνεται ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ενορχήστρωσε την επίθεση στην καναδική μητρόπολη, την ώρα που η έρευνα για τον δράστη κατευθύνει τις αρχές προς το σενάριο να υπέφερε από ψυχικά προβλήματα παρά να επρόκειτο για ένα περιστατικό ισλαμιστικού φανατισμού.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα σενάρια, παίρνοντας καταθέσεις από όλους εκείνους που γνώριζαν (τον Φάιζαλ) Χουσάιν και αναλύοντας τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο, όπως κι ερευνώντας το ιστορικό ψυχικής υγείας του» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μέγκαν Γκρέι.

Χθες ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία σύνδεση (...) μεταξύ αυτού του προσώπου», του Φάιζαλ Χουσάιν και «κάθε διακυβεύματος για την εσωτερική ασφάλεια».

Ο Χουσάιν δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν βρισκόταν στο στόχαστρο των καναδικών υπηρεσιών ασφαλείας, εξήγησε ο υπουργός.

«Τραγική σύμπτωση», ο Χουσάιν εργαζόταν στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Loblaws, όπως η Ρις Φάλον, η 18χρονη που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του, και η Σαμάνθα Πράις, μεταξύ των 13 τραυματιών, έγραψε σήμερα η Toronto Star.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM