ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το ISIS ισχυρίζεται ότι έβαλε βόμβες στο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού

Το ISIS ισχυρίζεται ότι έβαλε βόμβες στο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού Facebook Twitter
0

Την τοποθέτηση βομβών στο γαλλικό αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού ισχυρίζεται ότι κατάφερε την περασμένη Κυριακή το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Εκείνη την ημέρα ένα αεροσκάφος της British Airways που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Λονδίνο ακινητοποιήθηκε λίγο πριν την απογείωση λόγω συναγερμού ασφαλείας, όμως στη συνέχεια οι Αρχές υποστήριξαν ότι δεν βρέθηκε τίποτα ανησυχητικό.

Οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του ISIS περί τοποθέτησης βομβών στο αεροδρόμιο. Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι βόμβες τους προκάλεσαν εκκένωση του αεροδρομίου, όμως εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν πληροφορίες για απομάκρυνση ταξιδιωτών πέρα από το αεροπλάνο της British Airways.

Ο ισχυρισμός του ISIS εντοπίστηκε από την αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί την προπαγάνδα των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα τέλη του 2015, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM