Το ISIS ανακοίνωσε νέο αρχηγό, επιβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί σκότωσαν τον προηγούμενο

Το ISIS ανακοίνωσε νέο αρχηγό, επιβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί σκότωσαν τον προηγούμενο Facebook Twitter
Ο προηγούμενος αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε έπειτα από επιχείρηση των ΗΠΑ (Φωτ.: EPA)
0

Το Ισλαμικό Κράτος τον νέο αρχηγό του, αφού επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ σκότωσαν τον πρώην επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία, πριν από ένα μήνα


Σε ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ISIS επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπού Ιμπραχίμ αλ- Χασίμι αλ- Κουραϊσί, όπως και του πρώην εκπροσώπου, Αμπού Χαμζά αλ- Κουραϊσί, κατά την έφοδο των ΗΠΑ. 

Επίσης, ανακοίνωσε τον διάδοχο στην ηγεσία της οργάνωσης, αναφέροντας ότι ονομάζεται Αμπού Χασάν αλ- Χασίμι αλ- Κουραϊσί, υποστηρίζοντας ότι τον είχε επιλέξει ο νεκρός προκάτοχος. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον νέο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, ούτε είναι γνωστό αν πρόκειται για Ιρακινό, όπως ήταν οι δύο προκάτοχοι, που δολοφονήθηκαν στη Συρία. Εκτιμάται ότι οι Κουραϊσί δεν έχουν συγγένεια. Το «αλ- Κουραϊσί» προέρχεται από το Κουραΐς, τη φυλή του Μωάμεθ και αποτελεί μέρος του ψευδώνυμου των ηγετών του ISIS. 

Ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ- Χασίμι αλ- Κουραϊσί σκοτώθηκε σε έφοδο που έκαναν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, στις 3 Φεβρουαρίου. Ανατινάχθηκε μαζί με μέλη της οικογένειάς του, όταν οι Αμερικανοί εισέβαλαν στο κρησφύγετο του στην πόλη Άτμε στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 

Περίπου 50 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έφτασαν εκεί με ελικόπτερα και έκαναν έφοδο στο σπίτι. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών για περίπου δύο ώρες. Συνολικά 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Ο προκάτοχός του, Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, έπειτα από αμερικανική επιχείρηση, σε χωριό περίπου 14 χιλιόμετρα νότια της πόλης Άτμε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ