Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Βαν της Τουρκίας - 48 τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Βαν της Τουρκίας - 48 τραυματίες Facebook Twitter
0

Ισχυρή έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης Βαν της Τουρκίας κοντά στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σημειώθηκε στις 10.50 σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 48 άτομα, 2 αστυνομικοί και 46 πολίτες, εκ των οποίων οι τρεις βαριά.

«Η οργάνωση δείχνει το φονικό της πρόσωπο χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αμάχων, κτιρίων ή νεκροταφείων» είπε υπονοώντας το ΡΚΚ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπουρχάν Καγιάτουρκ, ενώ ο επίσης βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Σταλάϊ τόνισε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση εδώ και καιρό προσπαθεί να διεισδύσει στο Βαν, αλλά δεν τα κατάφερε και δεν έχει την υποστήριξη των πολιτών στην πόλη αυτή».

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «ANF» μετέδωσε την πληροφορία τονίζοντας ότι «πραγματοποιήθηκε ενέργεια με παγιδευμένο όχημα εναντίον του σημείου αστυνομικού ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της νομαρχιακής οργάνωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

Σημειώνεται ότι τρεις επαρχίες του Βαν, οι Έρτζις, Ιπέκγιολου και Οζάλπ, ήταν μεταξύ των 28 δήμων στις οποίες η κυβέρνηση διόρισε χτες δημοτικούς άρχοντες αντικαθιστώντας τους δημάρχους που διώκονται με την κατηγορία της υποστήριξης προς το ΡΚΚ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σήμερα στο διορισμό είπε ότι «ήταν ένα βήμα που έπρεπε να γίνει και έγινε μάλιστα καθυστερημένα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM