Ισχυρές εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών στην Καμπούλ - Τουλάχιστον έξι τραυματίες

Ισχυρές εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών στην Καμπούλ - Τουλάχιστον έξι τραυματίες Facebook Twitter
EPA/HEDAYATULLAH AMID
0

Ένοπλοι πυροδότησαν τουλάχιστον τρεις βόμβες στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας από κτίρια τα οποία κατέλαβαν.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Ματζρόχ, ο οποίος πρόσθεσε πως ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση του Αφγανιστάν μάχεται σε έναν πόλεμο που διαρκώς εντείνεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και το Ισλαμικό Κράτος που έχει μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος της Καμπούλ σε ζώνη υψηλής ασφαλείας με τσιμεντένιους τοίχους και συρματοπλέγματα.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα στον τομέα Νταστ-ε-Μπαρτσί της δυτικής Καμπούλ, περίπου το μεσημέρι, δήλωσε ο Χασμάτ Στανεκζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μερικά λεπτά αργότερα, δύο αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν στον εμπορικό τομέα Σαρ-ε-Νάου στο κέντρο της πόλης.

Την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα ανέλαβε τo Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, Amaq. Το Ι.Κ. ανακοίνωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον τομέα Νταστ-ε-Μπαρτσί της Καμπούλ αλλά δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν απώλειες.

Ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε πως η αστυνομία μάχεται με έναν άγνωστο αριθμό ενόπλων στην Νταστ-ε-Μπαρτσί και στη Σαρ-ε-Νάου.

«Ένας αριθμός ενόπλων και στα δύο σημεία υπό επίθεση συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Ντανίς.

«Και στα δύο σημεία οι εξεγερμένοι έλαβαν θέσεις σε κοντινά κτίρια.»

  

Ο Νουρ Μοχάμαντ, φρουρός ασφαλείας σε μια ιδιωτική τράπεζα στη Σαρ-ε-Νάου, δήλωσε πως μία έκρηξη σημειώθηκε έξω από τα γραφεία ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου που διεκπεραιώνει αιτήσεις για βίζα στην Ινδία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πρεσβείας της Ινδίας επιβεβαίωσε πως μια έκρηξη σημειώθηκε έξω από τα γραφεία ταξιδιωτικού πρακτορείου και πως φρουροί ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM