Ιρλανδός βουλευτής ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας επειδή δεν έχει υπάρξει νικητής του τζακ ποτ επί έξι μήνες

Ιρλανδός βουλευτής ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας επειδή δεν έχει υπάρξει νικητής του τζακ ποτ επί έξι μήνες Facebook Twitter
AP
0

Μέλος του ιρλανδικού κοινοβουλίου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το γεγονός ότι κανείς εδώ και έξι μήνες δεν έχει κερδίσει το τζακ ποτ της χώρας.

Ο βουλευτής του, Bernard Durkan είπε ότι το κοινό που παίζει χάνει την ελπίδα του ότι το κορυφαίο έπαθλο των πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια ενός νικητή.

Την τελευταία φορά που χάρισε λεφτά ήταν στις 6 Ιουνίου.

Ο κ. Durkan είπε ότι οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς «μοιάζουν τόσο μακρινές που οι παίκτες πρέπει να πιστεύουν ότι ο Shergar, ένα διάσημο άλογο κούρσας-θρύλος, που απήχθη και τα λείψανά του δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Squid Game».

«Δεν λέω ότι έχει συμβεί κάτι περίεργο, αλλά είναι η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην ιστορία του παιχνιδιού (που δεν έχουν δοθεί χρήματα) οπότε χρειαζόμαστε λίγη επιβεβαίωση», είπε.

Εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Εθνικής Λοταρίας είπε ότι η περίπτωση αυτή των 23 εβδομάδων ήταν «άνευ προηγουμένου».

Το κορυφαίο έπαθλο της ιρλανδικής λοταρίας δύο φορές την εβδομάδα συνεχίζεται από από τον Ιούνιο και έχει ανώτατο όριο ήδη από τον Σεπτέμβριο τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Μια «πλήρης έρευνα και έλεγχος» θα αποκαταστήσει την πίστη των ανθρώπων, είπε ο κ. Durkan.


Όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά η λοταρία το 1988, οι παίκτες είχαν 36 αριθμούς να διαλέξουν. Πλέον επιλέγουν μεταξύ 47 αριθμών.

Ο ίδιος, όπως είπε, ποτέ δεν συμφώνησε με την απόφαση της εταιρείας της λοταρίας, Premier Lotteries Ireland, να αυξήσει τους αριθμούς.

Σημείωσε δε, ότι είναι καιρός ο διευθύνων σύμβουλος, Andrew Algeo, να «μειώσει τις μπάλες ως ένδειξη καλής πίστης».

«Κύριε Algeo, γκρεμίστε αυτές τις μπάλες», είπε ο κ. Durkan.

Ζήτησε επίσης να επιστρέψει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, ο οποίος θα επιβλέπει τις μελλοντικές κληρώσεις ενώ προτίθεται να στείλει και σχετική επιστολή με τις ανησυχίες του στον Michael McGrath, Υπουργό Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Λοταρίας είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2015, το 80% των τζακ ποτ του Λόττο έχει κερδηθεί εντός επτά εβδομάδων και οι πιθανότητες να κερδίσετε το τζακ ποτ του Λόττο δεν έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι παίκτες έχουν μοιραστεί περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για το πρόγραμμα Good Causes της λοταρίας από την έναρξη της διαδικασίας.

«Όλοι στην Εθνική Λοταρία ανυπομονούν να δώσουν σύντομα τη μεγαλύτερη επιταγή τζάκποτ Λόττο σε έναν τυχερό νικητή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ