ΑΘΗΝΑ

Ιρλανδός βουλευτής ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας επειδή δεν έχει υπάρξει νικητής του τζακ ποτ επί έξι μήνες

Ιρλανδός βουλευτής ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας επειδή δεν έχει υπάρξει νικητής του τζακ ποτ επί έξι μήνες Facebook Twitter
AP
0

Μέλος του ιρλανδικού κοινοβουλίου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το γεγονός ότι κανείς εδώ και έξι μήνες δεν έχει κερδίσει το τζακ ποτ της χώρας.

Ο βουλευτής του, Bernard Durkan είπε ότι το κοινό που παίζει χάνει την ελπίδα του ότι το κορυφαίο έπαθλο των πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια ενός νικητή.

Την τελευταία φορά που χάρισε λεφτά ήταν στις 6 Ιουνίου.

Ο κ. Durkan είπε ότι οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς «μοιάζουν τόσο μακρινές που οι παίκτες πρέπει να πιστεύουν ότι ο Shergar, ένα διάσημο άλογο κούρσας-θρύλος, που απήχθη και τα λείψανά του δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Squid Game».

«Δεν λέω ότι έχει συμβεί κάτι περίεργο, αλλά είναι η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην ιστορία του παιχνιδιού (που δεν έχουν δοθεί χρήματα) οπότε χρειαζόμαστε λίγη επιβεβαίωση», είπε.

Εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Εθνικής Λοταρίας είπε ότι η περίπτωση αυτή των 23 εβδομάδων ήταν «άνευ προηγουμένου».

Το κορυφαίο έπαθλο της ιρλανδικής λοταρίας δύο φορές την εβδομάδα συνεχίζεται από από τον Ιούνιο και έχει ανώτατο όριο ήδη από τον Σεπτέμβριο τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Μια «πλήρης έρευνα και έλεγχος» θα αποκαταστήσει την πίστη των ανθρώπων, είπε ο κ. Durkan.


Όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά η λοταρία το 1988, οι παίκτες είχαν 36 αριθμούς να διαλέξουν. Πλέον επιλέγουν μεταξύ 47 αριθμών.

Ο ίδιος, όπως είπε, ποτέ δεν συμφώνησε με την απόφαση της εταιρείας της λοταρίας, Premier Lotteries Ireland, να αυξήσει τους αριθμούς.

Σημείωσε δε, ότι είναι καιρός ο διευθύνων σύμβουλος, Andrew Algeo, να «μειώσει τις μπάλες ως ένδειξη καλής πίστης».

«Κύριε Algeo, γκρεμίστε αυτές τις μπάλες», είπε ο κ. Durkan.

Ζήτησε επίσης να επιστρέψει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, ο οποίος θα επιβλέπει τις μελλοντικές κληρώσεις ενώ προτίθεται να στείλει και σχετική επιστολή με τις ανησυχίες του στον Michael McGrath, Υπουργό Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Λοταρίας είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2015, το 80% των τζακ ποτ του Λόττο έχει κερδηθεί εντός επτά εβδομάδων και οι πιθανότητες να κερδίσετε το τζακ ποτ του Λόττο δεν έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι παίκτες έχουν μοιραστεί περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για το πρόγραμμα Good Causes της λοταρίας από την έναρξη της διαδικασίας.

«Όλοι στην Εθνική Λοταρία ανυπομονούν να δώσουν σύντομα τη μεγαλύτερη επιταγή τζάκποτ Λόττο σε έναν τυχερό νικητή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM