ΗΠΑ: Ο Τραμπ επεκτείνει το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα και σε άλλες χώρες

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επεκτείνει το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα και σε άλλες χώρες Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα απαγορεύσει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών της Βόρειας Κορέας, του Τσαντ και της Βενεζουέλας, στο πλαίσιο ενός σαρωτικού, νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος το οποίο αφορά επίσης τους υπηκόους του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης και της Σομαλίας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή.

 

Από τον κατάλογο των χωρών στους πολίτες των οποίων απαγορεύεται η είσοδος αποσύρθηκε το Σουδάν.

 

Η νέα απαγόρευση, η οποία προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ τη 18η Οκτωβρίου, ακολουθεί την επανεξέταση των αρχικών διαταγμάτων του Τραμπ, τα οποία είχαν αμφισβητηθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια.

 

Οι προσθήκες της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας διευρύνουν την εμβέλεια της απαγόρευσης, που αρχικά έθετε στο στόχαστρο χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

 

«Η Βόρεια Κορέα δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κανένα πεδίο και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

 

Στέλεχος της κυβέρνησης που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αναγνώρισε πάντως ότι ο αριθμός των Βορειοκορεατών οι οποίοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ είναι πολύ μικρός.

 

Στους Ιρακινούς δεν θα απαγορεύεται η είσοδος, αλλά θα αντιμετωπίζουν αυξημένους ελέγχους.

 

Η ισχύουσα απαγόρευση εισόδου, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο, εξέπνεε το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

 

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους σχετικά με την απαγόρευση «όσο πιο σκληρή, τόσο το καλύτερο».

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter επέμεινε ότι «Το να γίνει η Αμερική ασφαλής είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου. Δεν θα επιτρέπουμε την είσοδο στη χώρα μας σε όσους δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη έλεγχο ασφαλείας».

 

Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο έχει προγραμματίσει να εξετάσει τη 10η Οκτωβρίου εάν η ισχύουσα απαγόρευση αποτελούσε διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και κατά συνέπεια αντέβαινε το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM