ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της

ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της Facebook Twitter
Η
0

Μια μητέρα στις ΗΠΑ κατήγγειλε τη μεταχείριση του σχολείου της στην 6χρονη κόρη της με σύνδρομο Down, αφού η διεύθυνση κάλεσε την αστυνομία όταν το παιδί έκανε ότι στόχευε με όπλο τη δασκάλα του.

«Είναι παράλογο να εμπλέκουν την αστυνομία για ένα περιστατικό που αφορά ένα παιδί νηπιαγωγείου το οποίο στόχευσε με το δάκτυλό του χωρίς καμία μοχθηρία» είπε η μητέρα της 6χρονης Μάγκι Γκέινς, σε μια δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της Facebook Twitter
ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της Facebook Twitter

Η μικρή Μάργκοτ, που πηγαίνει στο σχολείο του Valley Forge, στα περίχωρα της Φιλαδέλφειας, αντέδρασε όταν η δασκάλα της της ζήτησε να αλλάξει τάξη. Το κορίτσι σχημάτισε με τα δάκτυλά του ένα όπλο και είπε απευθυνόμενο σε εκείνη: «Σε πυροβολώ».

Η διευθύντρια του σχολείου αποφάσισε να εφαρμόσει την πολιτική όπως έχει οριστεί από την εκπαιδευτική περιφέρεια, που προβλέπει να ειδοποιείται η αστυνομία στην περίπτωση μιας «απειλής».

ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της Facebook Twitter

«Η διευθύντρια μίλησε στην κόρη μου και σύντομα αποσαφηνίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει (την ενέργειά της) ούτε το νόημα των λεγομένων της κι ότι δεν θα προξενούσε κακό στην εκπαιδευτικό ή στους συμμαθητές της» υπογράμμισε η Γκέινς.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Νοέμβριο, όμως η όλη διαμάχη είδε το φως της δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από ρεπορτάζ του τοπικού παραρτήματος του CBS στη Φιλαδέλφεια.

ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της Facebook Twitter
ΗΠΑ: Κάλεσαν την αστυνομία επειδή 6χρονη έκανε ότι στοχεύει με όπλο τη δασκάλα της Facebook Twitter

Οι εκπαιδευτικές αρχές της περιφέρειας του Τρέντιφριν/Ισττάουν επισήμαναν, από την πλευρά τους, ότι οι ισχύοντες κανονισμοί αποτελούν καρπό της συνεργασίας μεταξύ γονέων, αστυνομικών αρχών, οργανώσεων για την ασφάλεια, επαγγελματιών του τομέα της ψυχικής υγείας και νομικών. Εντούτοις, όπως επιβεβαίωσαν στο CBS, θα επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση του σχολείου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM