ΗΠΑ: Αν η Β. Κορέα κάνει νέα πυρηνική δοκιμή, θα τη χτυπήσουμε

ΗΠΑ: Αν η Β. Κορέα κάνει νέα πυρηνική δοκιμή, θα τη χτυπήσουμε Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να διατάξει να γίνουν στρατιωτικά πλήγματα στη Βόρεια Κορέα αν η Πιονγκγιάνγκ αποφασίσει να προχωρήσει σε μια νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, μεταδίδει το NBC News.

 

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στην περιοχή δύο αντιτορπιλικά ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Τόμαχοκ και το ένα από αυτά απέχει 482 χιλιόμετρα από ένα πεδίο δοκιμών της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

 

Χθες ο Τραμπ διεμήνυσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί πρόβλημα και αυτό θα διευθετηθεί. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι περιμένει από την Κίνα να ασκήσει πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά όπλα. Αλλά ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι θα λύσει το πρόβλημα αν η Κίνα δεν συμβάλει.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά λίγες ώρες αφού οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν στο Αφγανιστάν—για πρώτη φορά—μια βόμβα τεράστιας ισχύος, τη MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από αμερικανούς στρατιωτικούς). Στόχος ήταν ένα σύστημα υπόγειων στοών του Ισλαμικού Κράτους.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Τραμπ είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν η ρίψη της MOAB στο Αφγανιστάν έστειλε ένα μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια