ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε Μινεάπολη και Σιάτλ - 13 τραυματίες

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε Μινεάπολη και Σιάτλ - 13 τραυματίες Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δώδεκα τραυματίστηκαν στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. 


Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία της αμερικανικής πόλης που συμβουλεύει τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή του συμβάντος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η ζωή των δώδεκα τραυματιών δεν κινδυνεύει. 


Σιάτλ: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ένας έφηβος σκοτώθηκε χθες Σάββατο και ένας άλλος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην «αυτόνομη ζώνη», την οποία έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές στη συνοικία Κάπιτολ Χιλ του Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Η «αυτόνομη» αυτή περιοχή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις. Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα. Η ατμόσφαιρα στη συνοικία είναι εν γένει εορταστική.

Ωστόσο χθες το βράδυ η αστυνομία κλήθηκε όταν δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να εισέλθουν στη συνοικία και να φτάσουν στα θύματα. Οι αστυνομικοί «έγιναν δεκτοί από ένα βίαιο πλήθος, το οποίο τους εμπόδισε να έχουν ασφαλή πρόσβαση στα θύματα», επεσήμανε η αστυνομία του Σιάτλ. Λίγο αργότερα η αστυνομία ενημερώθηκε ότι δύο θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου ένα από αυτά, ένας άνδρας 19 ετών, υπέκυψε. Ο άλλος άνδρας «παραμένει στο νοσοκομείο και έχει υποστεί τραύματα που απειλούν τη ζωή του», πρόσθεσε η αστυνομία.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο ή οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και ότι οι αρχές δεν διαθέτουν περιγραφή τους. Η ύπαρξη της «αυτόνομης ζώνης» του Σιάτλ έχει προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνοικία βρίσκεται στα χέρια αναρχικών και αριστερών ακτιβιστών και απείλησε να παρέμβει για να επιβάλει την τάξη με τη βία.

Η δήμαρχος του Σιάτλ Τζένι Ντέρκαν και ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι υπερασπίστηκαν την ύπαρξη της «αυτόνομης ζώνης» και απέρριψαν τις δηλώσεις Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM