ΗΠΑ: Αστυνομικός αγόρασε τρόφιμα για μία οικογένεια που είχε κληθεί να συλλάβει για κλοπές - «Αυτό ένιωσα σωστό»

ΗΠΑ: Αστυνομικός αγόρασε τρόφιμα για μία οικογένεια που είχε κληθεί να συλλάβει για κλοπές - «Αυτό ένιωσα σωστό» Facebook Twitter
igorovsyannykov/pixabay
0

Ένας αστυνομικός στις ΗΠΑ, αγόρασε τρόφιμα για μία οικογένεια, την οποία είχε κληθεί να συλλάβει, καθώς μέλη της ήταν ύποπτα για κλοπές από κατάστημα τροφίμων. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της αστυνομίας που επικαλείται το BBC, αναφέρεται πως ο Ματ Λίμα, κλήθηκε σε κατάστημα τροφίμων στο Σάμερσετ στη Μασαχουσέτη, τον περασμένο μήνα, καθώς δύο γυναίκες «δεν σάρωναν όλα λαχανικά που είχαν αγοράσει». Όταν ρωτήθηκα για το γεγονός είπαν πως αντιμετώπιζαν δυσκολίες και δεν μπορούσαν να πληρώσουν για όλα τα τρόφιμα. Παράλληλα είπαν πως ήθελαν να προσφέρουν «ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τα παιδιά». 

Ο Λίμα ζήτησε από τις γυναίκες να φύγουν από τον χώρο αλλά δεν άσκησε δίωξη «καθώς όλα τα προϊόντα ήταν τρόφιμα». Στη συνέχεια τους αγόρασε δωροκάρτα αξίας 250 δολαρίων - με δικά του χρήματα - έτσι ώστε οι γυναίκες και τα δύο παιδιά να μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από ένα άλλο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας.

«Τα δύο παιδιά με τις γυναίκες μού θύμισαν τα δικά μου παιδιά, έπρεπε να βοηθήσω», είπε ο αστυνομικός. Παράλληλα ανέφερε πως έδειξαν ευγνωμοσύνη και ότι «κάπως σοκαρίστηκαν». 

ΗΠΑ: Αστυνομικός αγόρασε τρόφιμα για μία οικογένεια που είχε κληθεί να συλλάβει για κλοπές - «Αυτό ένιωσα σωστό» Facebook Twitter
SOMERSET POLICE DEPARTMENT

«Είμαι σίγουρος πως πολλά άτομα σε αυτή την περίπτωση θα σκεφτόταν πως θα κατέληγε αλλιώς, ίσως σε σύλληψη ή σε δίκη» είπε, προσθέτοντας πως η αξία της δωροκάρτας «ήταν κοντά στην αξία των προϊόντων που εκείνος θα αγόραζε». 

«Έκανα αυτό που ένιωσα σωστό. Δεν ήταν για εμένα, προσπάθησαν να βάλω τον εαυτό μου στη θέση αυτής της οικογένειας και να δείξω σε έναν βαθμό ενσυναίσθηση.»

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM