Ένας αστυνομικός στις ΗΠΑ, αγόρασε τρόφιμα για μία οικογένεια, την οποία είχε κληθεί να συλλάβει, καθώς μέλη της ήταν ύποπτα για κλοπές από κατάστημα τροφίμων. 

 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της αστυνομίας που επικαλείται το BBC, αναφέρεται πως ο Ματ Λίμα, κλήθηκε σε κατάστημα τροφίμων στο Σάμερσετ στη Μασαχουσέτη, τον περασμένο μήνα, καθώς δύο γυναίκες «δεν σάρωναν όλα λαχανικά που είχαν αγοράσει». Όταν ρωτήθηκα για το γεγονός είπαν πως αντιμετώπιζαν δυσκολίες και δεν μπορούσαν να πληρώσουν για όλα τα τρόφιμα. Παράλληλα είπαν πως ήθελαν να προσφέρουν «ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τα παιδιά». 

 

Ο Λίμα ζήτησε από τις γυναίκες να φύγουν από τον χώρο αλλά δεν άσκησε δίωξη «καθώς όλα τα προϊόντα ήταν τρόφιμα». Στη συνέχεια τους αγόρασε δωροκάρτα αξίας 250 δολαρίων - με δικά του χρήματα - έτσι ώστε οι γυναίκες και τα δύο παιδιά να μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από ένα άλλο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας.

 

«Τα δύο παιδιά με τις γυναίκες μού θύμισαν τα δικά μου παιδιά, έπρεπε να βοηθήσω», είπε ο αστυνομικός. Παράλληλα ανέφερε πως έδειξαν ευγνωμοσύνη και ότι «κάπως σοκαρίστηκαν». 

 

ΗΠΑ: Αστυνομικός αγόρασε τρόφιμα για μία οικογένεια που είχε κληθεί να συλλάβει για κλοπές - «Αυτό ένιωσα σωστό»
SOMERSET POLICE DEPARTMENT

 

«Είμαι σίγουρος πως πολλά άτομα σε αυτή την περίπτωση θα σκεφτόταν πως θα κατέληγε αλλιώς, ίσως σε σύλληψη ή σε δίκη» είπε, προσθέτοντας πως η αξία της δωροκάρτας «ήταν κοντά στην αξία των προϊόντων που εκείνος θα αγόραζε». 

 

«Έκανα αυτό που ένιωσα σωστό. Δεν ήταν για εμένα, προσπάθησαν να βάλω τον εαυτό μου στη θέση αυτής της οικογένειας και να δείξω σε έναν βαθμό ενσυναίσθηση.»

 

Με πληροφορίες από BBC