ΗΠΑ: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 8/11 - Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020

ΗΠΑ: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 8/11 - Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 Facebook Twitter
Ανοίγουν τα αμερικανικά σύνορα αρχές Νοεμβρίου για τους εμβολιασμένους - Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ανοίγουν εκ νέου τα σύνορά τους στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες στις 8 Νοεμβρίου. 


Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο, στη χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος των πλήρως εμβολιασμένων που διαθέτουν αρνητικό τεστ 72 ώρες προτού ταξιδέψουν

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο του 2020 στους ταξιδιώτες. 
 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα νέα μέτρα αφορούν όσους έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα εγκεκριμένα από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ή έχουν άδεια επείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (όπως τα εμβόλια των AstraZenaca, Sinovac, Sinofarm). 


Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε πως οι ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται να τεθούν σε καραντίνα άμα τη αφίξει τους στη χώρα. 

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, απαγορεύεται η είσοδος στους περισσότερους μη Αερικανούς πολίτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική, Ιράν, Βαζιλία και μεγάλο αριθμό χωρών της Ευρώπης. 


Ωστόσο, η ισχύουσα αυτή πολιτική έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς οι επιβάτες από 150 άλλες χώρες, εκ των οποίων πολλές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα, εξακολουθούν να εισέρχονται ελεύθερα στις ΗΠΑ. 


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ