ΗΠΑ: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 8/11 - Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020

ΗΠΑ: Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 8/11 - Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 Facebook Twitter
Ανοίγουν τα αμερικανικά σύνορα αρχές Νοεμβρίου για τους εμβολιασμένους - Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ανοίγουν εκ νέου τα σύνορά τους στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες στις 8 Νοεμβρίου. 


Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο, στη χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος των πλήρως εμβολιασμένων που διαθέτουν αρνητικό τεστ 72 ώρες προτού ταξιδέψουν

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο του 2020 στους ταξιδιώτες. 
 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα νέα μέτρα αφορούν όσους έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα εγκεκριμένα από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ή έχουν άδεια επείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (όπως τα εμβόλια των AstraZenaca, Sinovac, Sinofarm). 


Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε πως οι ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται να τεθούν σε καραντίνα άμα τη αφίξει τους στη χώρα. 

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, απαγορεύεται η είσοδος στους περισσότερους μη Αερικανούς πολίτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική, Ιράν, Βαζιλία και μεγάλο αριθμό χωρών της Ευρώπης. 


Ωστόσο, η ισχύουσα αυτή πολιτική έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς οι επιβάτες από 150 άλλες χώρες, εκ των οποίων πολλές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα, εξακολουθούν να εισέρχονται ελεύθερα στις ΗΠΑ. 


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM