ΗΠΑ: 15 μήνες φυλάκιση σε γυναίκα που γρονθοκόπησε αεροσυνοδό- Θα πληρώσει 33.500$

ΗΠΑ: 15 μήνες φυλάκιση σε γυναίκα που γρονθοκόπησε αεροσυνοδό- Θα πληρώσει 33.500$ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε ποινή 15 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή καταδικάστηκε γυναίκα η οποία γρονθοκόπησε αεροσυνοδό της Southwest Airlines, με συνέπεια μεταξύ άλλων να της σπάσει τρία δόντια

Επιπλέον, η 29χρονη Βιβιάνα Κινονέζ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 26.000 δολαρίων και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 7.500 δολαρίων, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα. Μετά την αποφυλάκισή της, η 29χρονη θα είναι υπό δικαστική επιτήρηση για τρία χρόνια, διάστημα κατά το οποίο δεν θα της επιτρέπεται να ταξιδέψει με οποιοδήποτε εμπορικό αεροσκάφος.  

«Η βία σε ένα αεροσκάφος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων των επιβαινόντων. Δεν θα γίνουν ανεκτές οι επιθέσεις στα μέλη πληρώματος, που εκτελούν εργασία κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των πελατών», τόνισε ο εισαγγελέας Ράντι Γκρόσμαν. 

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, εν μέσω αύξησης των βίαιων συμπεριφορών επιβατών που έσπρωχναν, χτυπούσαν ή φώναζαν αεροσυνοδούς. 

Προς το τέλος της πτήσης από το Σακραμέντο προς το Σαν Ντιέγκο, η αεροσυνοδός ζήτησε από την Κινονέζ να δέσει τη ζώνη της, να σηκώσει το τραπεζάκι μπροστά της και να φορέσει σωστά τη μάσκα της, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η Κινονέζ άρχισε να τραβά σε βίντεο την αεροσυνοδό και την έσπρωξε. 

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, όπως αποκάλυψε βίντεο άλλου επιβάτη. Η Κινονέζ σηκώθηκε και έριξε γροθιά στο πρόσωπο της αεροσυνοδού επανειλημμένες φορές και την έπιασε από τα μαλλιά. Αρκετοί επιβάτες τράβηξαν την Κινονέζ από τα ρούχα, προσπαθώντας να την σταματήσουν. 

Η αεροσυνοδός, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται στα δικαστικά έγγραφα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρησμένο μάτι, μελανιές στο χέρι και ένα κόψιμο κάτω από το μάτι για το οποίο χρειάστηκε ράμματα. Επίσης είχε τρία σπασμένα δόντια, τα δύο από τα οποία έπρεπε να αντικατασταθούν με θήκες. 

Σε επιστολή που κατατέθηκε στο δικαστήριο, η Κινονέζ ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση. Ανέφερε ότι είναι στεναχωρημένη και ταπεινωμένη εξαιτίας της αρνητικής προσοχής που προκάλεσε το περιστατικό. Η εμπειρία, είπε «με άλλαξε βαθιά». 

Εκπρόσωπος της Southwest, με επιστολή προς το δικαστήριο, εξέφρασε την επιθυμία της εταιρείας η ποινή που θα επιβληθεί να ενεργήσει αποτρεπτικά για τις βίαιες συμπεριφορές. Η εταιρεία, σημείωνε η επιστολή, έχει ακούσει αμέτρητες ιστορίες αεροσυνοδών που έχουν δεχθεί επίθεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM