Φωτιά τώρα

Ινδονησία: Γυναίκα μαστιγώθηκε 100 φορές για μοιχεία - Ο σύντροφός της 15

Ινδονησία: Γυναίκα μαστιγώθηκε 100 φορές για μοιχεία - Ο σύντροφός της 15 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Μια Ινδονήσια, κατηγορούμενη για μοιχεία, μαστιγώθηκε 100 φορές στην επαρχία Άτσεχ, ενώ ο σύντροφός της που αρνήθηκε την κατηγορία, δέχτηκε μόλις 15 χτυπήματα. 

Ο Ivan Najjar Alavi, επικεφαλής της έρευνας από το γραφειό της Εισαγγελίας, ανέφερε πως το δικαστήριο επέβαλε αυστηρότερη ποινή για τη γυναίκα, καθώς εκείνη ομολόγησε στους αστυνομικούς πως είχε κάνει σεξ εκτός γάμου

Οι δικαστές δεν απέδωσαν την ανάλογη ποινή στον άνδρα ο οποίος, αν και παντρεμένος, δεν παραδέχτηκε τίποτα. 


«Κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν ομολόγησε τίποτα, αρνούμενος κάθε κατηγορία. Ως εκ τούτου, οι δικαστές δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν αν ήταν όντως ένοχος» ανέερε ο Αλαβί στους δημοσιογράφους μετά το δημόσιο μαστίγωμα που επισύρει ο νόμος της Σαρία στην υπερσυντηρητική αυτή περιοχή της Ινδονησίας. 
 


Η Άτσεχ είναι η μόνη περιοχή όπου κυριαρχούν θρησκευτικά οι μουσουλμάνοι, που εξακολουθεί να επιβάλει το νόμο της Σαρία, που μεταξύ άλλων επιτρέπει το μαστίγωμα για κατηγορίες όπως η μοιχεία, το αλκοόλ, το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων και ο τζόγος
 

Ως εναλλακτική τιμωρία, οι δικαστές έκριναν τον παντρεμένο άνδρα «ένοχο» επειδή «επέδειξε σημάδια στοργής σε μια άλλη γυναίκα πέραν της συζύγου του», όταν το ζεύγος είχε «συλληφθεί» από ντόπιους σε φοινικόδασος, το 2018. 

Αρχικά, ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε 30 χτυπήματα, ωστόσο μετά από έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της Σαρία, η ποινή μειώθηκε στα 15. 

Το δημόσιο μαστίγωμα τής συντρόφου του διεκόπη για λίγο καθώς η γυναίκα ήταν ανήμπορη να αντέξει τον πόνο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου (AFP). 

Σήμερα, επίσης, ένας άλλος άνδρας, που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη, μαστιγώθηκε 100 φορές. Θα περάσει, επιπλέον, 75 μήνες στη φυλακή, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.


Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν το δημόσιο μαστίγωμα ως «απάνθρωπο», με τον πρόεδρο της Ινδονησίας να έχει ήδη κάνει έκκληση για τη διακοπή του. Ωστόσο, η τακτική εξακολουθεί να έχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των πολιτών της βόρειας αυτής επαρχίας. 
 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Φωτιά τώρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM