Ινδία: Περιστέρι, ύποπτο για κατασκοπεία, απελευθερώθηκε έπειτα από 8 μήνες κράτησης

Περιστερι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, κρατούνταν για οκτώ μήνες, αλλά τελικά αθωώθηκε και απελευθερώθηκε. Ο λόγος για ένα περιστέρι στην Ινδία που πριν από μήνες είχε μεταφέρει ένα «δυσανάγνωστο μήνυμα» στα κινέζικα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Peta, την οργάνωση για την υπεράσπιση των ζώων, η Ινδία απελευθέρωσε ένα περιστέρι, το οποίο παρέμενε φυλακισμένο επί οκτώ μήνες ως ύποπτο για κατασκοπεία.

Η ίδια οργάνωση ανάφερε πως το πουλί είχε συλληφθεί τον Μάιο να μεταφέρει ένα «δυσανάγνωστο μήνυμα» και είχε τεθεί υπό κράτηση σε κτηνιατρική κλινική της Βομβάης, πριν αφεθεί ελεύθερο στις 30 Ιανουαρίου από την αστυνομία, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Η εφημερίδα Times of India ανέφερε πως το μήνυμα που μετέφερε το περιστέρι ήταν γραμμένο στην κινεζική, πράγμα που ανησύχησε τους ερευνητές. «Η αστυνομία είχε αρχίσει διαδικασία για κατασκοπεία σε βάρος του πουλιού, όμως έκλεισε τον φάκελο αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της», ανέφερε η εφημερίδα, ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να έχει επίσημη επιβεβαίωση.

Να σημειωθεί πως οι συλλήψεις ταξιδιωτικών περιστεριών για κατασκοπεία δεν είναι σπάνιες στην Ινδία. Το 2016, ένα απ' αυτά είχε φυλακιστεί αφού συνελήφθη κοντά στα πακιστανικά σύνορα ενώ μετέφερε ένα μήνυμα απειλητικό για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM