Ινδία: Μουσικός έπαιζε κιθάρα την ώρα που υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ινδία: Μουσικός έπαιζε κιθάρα την ώρα που υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

O μουσικός Αμπισέκ Πρασάντ έπαιζε την κιθάρα του ενώ υποβαλλόταν σε νευροχειρουργική επέμβαση ώστε να βοηθήσει τους γιατρούς του να εστιάσουν με ακρίβεια στο τμήμα του εγκεφάλου του που χειρουργούσαν, στην πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση που έγινε την Ινδία.


Ο 37χρονος ασθενής πάσχει από δυστονία, μια νευρολογική κινητική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς μυϊκές συσπάσεις.


Ο Πρασάντ έπρεπε να έχει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της επέμβασης καθώς οι χειρουργοί χρειάζονταν να έχουν συνεχή ανατροφοδότηση για να εξακριβώσουν σε ποια ακριβώς τμήματα του εγκεφάλου έπρεπε να επικεντρωθούν για να σταματήσουν τις συσπάσεις στα τρία δάχτυλα του αριστερού χεριού του. Αυτό που έπρεπε εκείνος να κάνει ήταν να συνεχίσει να παίζει την κιθάρα του.

Είναι η όγδοη φορά παγκοσμίως που γίνεται μια τέτοια επέμβαση με τον ασθενή να έχει τις αισθήσεις του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το νοσοκομείο Bhagwan Mahaveer Jain στο Μπανγκαλόρ. «Ανοίξαμε μια τρύπα 14 χιλιοστών στο κρανίο και περάσαμε ένα ειδικό ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλο έχοντας εφαρμόσει τοπική αναισθησία» εξήγησε ο Σάραν Σρινιβασάν, νευροχειρουργός στο νοσοκομείο.

Ο Πρασάντ ενθουσιάστηκε από το αποτέλεσμα καθώς υποφέρει, από τον Οκτώβριο του 2015, από τη συγκεκριμένη διαταραχή που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της καριέρας του. Ο μουσικός απευθύνθηκε για βοήθεια σε αρκετά νοσοκομεία, ωστόσο οι περισσότεροι γιατροί δεν κατάφεραν να διαγνώσουν το πρόβλημά του ή επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στις συσπάσεις κι όχι στους νευρολογικούς παράγοντες που τις προκαλούσαν.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου. Ανυπομονούσα για αυτό» είπε ο Πρασάντ, που παραιτήθηκε από την εργασία του ως τεχνικός πληροφορικής για μια καριέρα στη μουσική. «Ήταν πολύ αποκαρδιωτικό και καταθλιπτικό για εμένα. Συνήθιζα να κλαίω συχνά εξαιτίας του. Κάθε πρωί, μόλις ξυπνούσα, προσπαθούσα να παίξω κιθάρα. Έπειτα από 5 λεπτά, τα παρατούσα».


Η συγκεκριμένη διαταραχή εκτιμάται ότι προσβάλλει περίπου το 1-2% των επαγγελματιών μουσικών.


Έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την 11η Ιουλίου, ο 37χρονος θα πρέπει να κάνει φυσικοθεραπείες για δύο εβδομάδες, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να αναρρώσει και να αρχίσει και πάλι να παίζει τη μουσική του χωρίς να φοβάται τον πόνο. «Πρώτος μου στόχος είναι να κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ έως το τέλος του έτους ή τα μέσα του 2018» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζεφ Μπέζος: Ο γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία, οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: O γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία - Οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι αντιδράσεις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ υποδέχθηκαν τους VIP καλεσμένους του στη Βενετία, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων που καταγγέλλουν «μια ελίτ που πλουτίζει με την υπερεκμετάλλευση πληθυσμών και εδαφών»
LIFO NEWSROOM
O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διεθνή / O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Η συμβολή της χώρας στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία συχνά αναφέρεται ως «γαλλική πινελιά», περιλαμβάνει έργα-ορόσημα από καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk, Justice, Air, Cassius, Phoenix, Étienne de Crécy, M83 και Alan Braxe
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM