ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ινδία: Ένας νεκρός ιεροκήρυκας έγινε αφορμή να σφραγιστούν 20 χωριά και να μπουν σε καραντίνα 40.000 άνθρωποι

Ινδία: Ένας νεκρός ιεροκήρυκας έγινε αφορμή να σφραγιστούν 20 χωριά και να μπουν σε καραντίνα 40.000 άνθρωποι Facebook Twitter
0

Οι αρχές στην Ινδία έθεσαν σε μαζική καραντίνα περίπου 40.000 κατοίκους από 20 χωριά μετά τον εντοπισμό μιας εστίας κορωνοϊού που συνδέεται με έναν μόνο άνδρα.

Ο 70χρονος πέθανε στην Πουντζάμπ από κορωνοϊό, κάτι που διαπιστώθηκε μόνο μετά τον θάνατό του. Το θύμα ήταν ένας ιεροκήρυκας ο οποίος είχε αγνοήσει τις συμβουλές για αυτοπεριορισμό αφού επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και τη Γερμανία, δήλωσαν αξιωματούχοι στο BBC Punjabi.

Η Ινδία έχει 640 κρούσματα, εκ των οποίων τα 30 βρίσκονται στην Πουντζάμπ. Ωστόσο, οι ειδικοί ανησυχούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος κι αυτό γιατί τα τετ που γίνονται είναι λίγα. Υπάρχουν φόβοι ότι ένα ξέσπασμα στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή.

Το θύμα ήταν ο Baldev Singh και είχε επισκεφτεί μια μεγάλη συγκέντρωση για να γιορτάσει φεστιβάλ των Σιχ λίγο πριν πεθάνει. Το φεστιβάλ των έξι ημερών προσελκύει περίπου 10.000 άτομα καθημερινά. Μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του, 19 από τους συγγενείς του διαγνώστηκαν θετικοί.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει 550 ανθρώπους που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. Σφραγίσαμε 15 χωριά γύρω από την περιοχή που έμενε» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο BBC. Άλλα πέντε χωριά σε παρακείμενη περιοχή αποφασίστηκε επίσης να τεθούν σε καραντίνα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια περίπτωση έχει οδηγήσει σε μαζική καραντίνα στην Ινδία. Στη Bhilwara, μια κλωστοϋφαντουργική πόλη στη βόρεια πολιτεία του Rajasthan, υπάρχουν φόβοι ότι μια ομάδα γιατρών που είχαν μολυνθεί από έναν ασθενή θα μπορούσε να έχει μεταδώσει την ασθένεια σε εκατοντάδες ανθρώπους. Επτά χιλιάδες κάτοικοι σε χωριά που γειτνιάζουν με την πόλη βρίσκονται σε καραντίνα.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ