Ινδία: Ένας νεκρός ιεροκήρυκας έγινε αφορμή να σφραγιστούν 20 χωριά και να μπουν σε καραντίνα 40.000 άνθρωποι

Ινδία: Ένας νεκρός ιεροκήρυκας έγινε αφορμή να σφραγιστούν 20 χωριά και να μπουν σε καραντίνα 40.000 άνθρωποι Facebook Twitter
0

Οι αρχές στην Ινδία έθεσαν σε μαζική καραντίνα περίπου 40.000 κατοίκους από 20 χωριά μετά τον εντοπισμό μιας εστίας κορωνοϊού που συνδέεται με έναν μόνο άνδρα.

Ο 70χρονος πέθανε στην Πουντζάμπ από κορωνοϊό, κάτι που διαπιστώθηκε μόνο μετά τον θάνατό του. Το θύμα ήταν ένας ιεροκήρυκας ο οποίος είχε αγνοήσει τις συμβουλές για αυτοπεριορισμό αφού επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και τη Γερμανία, δήλωσαν αξιωματούχοι στο BBC Punjabi.

Η Ινδία έχει 640 κρούσματα, εκ των οποίων τα 30 βρίσκονται στην Πουντζάμπ. Ωστόσο, οι ειδικοί ανησυχούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος κι αυτό γιατί τα τετ που γίνονται είναι λίγα. Υπάρχουν φόβοι ότι ένα ξέσπασμα στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή.

Το θύμα ήταν ο Baldev Singh και είχε επισκεφτεί μια μεγάλη συγκέντρωση για να γιορτάσει φεστιβάλ των Σιχ λίγο πριν πεθάνει. Το φεστιβάλ των έξι ημερών προσελκύει περίπου 10.000 άτομα καθημερινά. Μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του, 19 από τους συγγενείς του διαγνώστηκαν θετικοί.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει 550 ανθρώπους που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. Σφραγίσαμε 15 χωριά γύρω από την περιοχή που έμενε» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο BBC. Άλλα πέντε χωριά σε παρακείμενη περιοχή αποφασίστηκε επίσης να τεθούν σε καραντίνα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια περίπτωση έχει οδηγήσει σε μαζική καραντίνα στην Ινδία. Στη Bhilwara, μια κλωστοϋφαντουργική πόλη στη βόρεια πολιτεία του Rajasthan, υπάρχουν φόβοι ότι μια ομάδα γιατρών που είχαν μολυνθεί από έναν ασθενή θα μπορούσε να έχει μεταδώσει την ασθένεια σε εκατοντάδες ανθρώπους. Επτά χιλιάδες κάτοικοι σε χωριά που γειτνιάζουν με την πόλη βρίσκονται σε καραντίνα.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM