Η Unilever δρομολογεί 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2025

Η Unilever δρομολογεί 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2025 Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η Unilever σχεδιάζει να περικόψει το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2025 και να απολύσει 3.200 εργαζομένους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου να «αναζωογονήσει την ανάπτυξη» στον γίγαντα καταναλωτικών αγαθών.  

«Ξεκινάμε τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, τη διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους που μπορεί να επηρεαστούν από τις προτεινόμενες αλλαγές», δήλωσε εκπρόσωπος της Unilever σε ηλεκτρονικό μήνυμα.  

Η Unilever ενημέρωσε τα ανώτερα στελέχη της την Τετάρτη (10/7) ότι έως και 3.200 θέσεις εργασίας θα περικοπούν στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2025, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες ενός τηλεφωνήματος σε όλη την εταιρεία. 

Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός προγράμματος «παραγωγικότητας» που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, το οποίο περιελάμβανε έως και 7.500 απολύσεις. «Ο αναμενόμενος καθαρός αντίκτυπος στην Ευρώπη από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2025 είναι της τάξης των 3.000 έως 3.200 θέσεων εργασίας», δήλωσε η Κωνσταντίνα Τριμπού, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Unilever, κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Χάιν Σουμάχερ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο αυτό πέρυσι, παρουσίασε τον Οκτώβριο σχέδια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών με την απλοποίηση της επιχείρησης, αφού είχε χαμηλές αποδόσεις τα τελευταία χρόνια. 

Με πληροφορίες από FT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM