Η UEFA «έντυσε» το λογότυπό της με τα χρώματα του ουράνιου τόξου

Η UEFA έντυσε το λογότυπό της με το ουράνιο τόξο Facebook Twitter
uefa.com
0

Η UEFA πρόσθεσε το ουράνιο τόξο στο λογότυπό της, υπερασπιζόμενη την απόφασή της να αρνηθεί ωστόσο να επιτρέψει τη φωταγώγηση του Allianz Arena στο Μόναχο, για τον αγώνα Γερμανίας- Ουγγαρίας στο EURO 2020.


Σε σχετικό δελτίο τύπου, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανέφερε ότι «είναι περήφανη που φορά τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

»Είναι ένα σύμβολο που ενσωματώνει τις βασικές μας αξίες, προωθώντας όλα όσα πιστεύουμε - μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, ανεκτική σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την πεποίθηση ή το φύλο τους.

»Μερικοί άνθρωποι ερμήνευσαν την απόφαση της UEFA να απορρίψει το αίτημα της πόλης του Μονάχου να φωταγωγήσει το γήπεδο (του Μονάχου) στα χρώματα ουράνιου τόξου για έναν αγώνα EURO 2020 ως «πολιτικό».

»Αντίθετα, το ίδιο το αίτημα ήταν πολιτικό, καθώς συνδέεται με την παρουσία της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο γήπεδο για τον απογευματινό αγώνα με τη Γερμανία.

»Για την UEFA, το ουράνιο τόξο δεν είναι ένα πολιτικό σύμβολο, αλλά ένα σημάδι της σταθερής δέσμευσής μας για μια πιο διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις εκκλήσεις προς την UEFA να επιτρέψει την φωταγώγηση του Allianz Arena στο Μόναχο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για την στήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η ομοσπονδία αρνήθηκε.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δήλωσε ότι έλαβε το αίτημα από τον δήμαρχο της γερμανικής πόλης, Ντέιτερ Ράιτερ, τη Δευτέρα, προκειμένου να φωταγωγηθεί το στάδιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Euro 2020 μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας.

Απάντησε ότι ο λόγος του δημάρχου για το αίτημα, που υπέβαλε, ήταν να αποτελέσει μια απάντηση σε ουγγρικό νόμο, που πέρασε πρόσφατα και απαγορεύει στους ομοφυλόφιλους να εμφανίζονται σε σχολικό εκπαιδευτικό υλικό ή προγράμματα για άτομα κάτω των 18 ετών.

Σε αυτή τη βάση, η UEFA είπε ότι δεν μπορούσε να αποδεχτεί το αίτημα και πρότεινε εναλλακτικές ημερομηνίες για τη φωταγώγηση  του σταδίου με χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο σεξισμός και όλες οι μορφές διακρίσεων είναι ένα «στίγμα» για τις κοινωνίες μας - και αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι σήμερα», αναφέρει η UEFA.

«Οι συμπεριφορές των διακρίσεων έχουν καταστρέψει και τους αγώνες εντός (γηπέδου) και εκτός σταδίων, τον διαδικτυακό διάλογο γύρω από το άθλημα που αγαπάμε. Ωστόσο, η UEFA, μέσω του καταστατικού της, είναι μια πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερη οργάνωση.

»Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος - ενός μηνύματος που στοχεύει σε μια απόφαση που έλαβε το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο - η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα».

Οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου ζήτησαν να προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση για τον αγώνα της Γερμανίας εναντίον της Ουγγαρίας στο Euro 2020 σήμερα.

Η υποστήριξη αυτή της UEFA θα ήταν σπουδαία για την μεγαλύτερη ακτιβιστική οργάνωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Ουγγαρίας, Hatter Society.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM