Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τη στήριξή της στην transgender κόρης της Ρούμπι.

 

Η 62χρονη ηθοποιός αποκάλυψε σε τεύχος του Αυγούστου/Σεπτεμβρίου του περιοδικού AARP για πρώτη φορά ότι το 25χρονο παιδί της με τον σύζυγό της Κρίστοφερ Γκεστ είναι μια τρανς γυναίκα.

 

Τότε είπε ότι η ίδια και ο σύζυγός της παρακολουθούσαν με «θαυμασμό και υπερηφάνεια» τη μετάβαση της Ρούμπι.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People, η ηθοποιός του «Halloween Kills» είπε ότι ακόμα μαθαίνει γι' αυτή την μετάβαση.

 

«Είναι σα να μιλάς μια νέα γλώσσα. Μαθαίνω νέα ορολογία και λέξεις. Είμαι νέα σε αυτό. Δεν είμαι κάποια που προσποιείται ότι γνωρίζει πολλά γι' αυτό», είπε η Κέρτις στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

 

«Αν ένα άτομο το διαβάσει αυτό, δει μια φωτογραφία της Ρούμπι και εμένα και πει, "Νιώθω ελεύθερη να πω ότι αυτή είμαι", τότε αξίζει τον κόπο» είπε.

 

Η ίδια λέει ότι είναι μια «ευγνώμων μαθήτρια» και εξακολουθεί να κάνει λάθη.

 

«Το να βοηθάς τους άλλους είναι κάτι που πρέπει να κάνει ο καθένας. Δεν νομίζω ότι αφορά μόνο στο σπίτι μας. Θα έπρεπε να είναι ανθρώπινη συνθήκη. Ρούμπι είμαι περήφανη που είμαι η μητέρα σου. Περισσότερο σήμερα από ποτέ» λέει μεταξύ άλλων.

 

Η Ρούμπι, από την πλευρά της είπε στο People ότι ήξερε ότι «ήταν διαφορετική» ήδη από τα 16 της, αλλά δεν το είχε αποκαλύψει.

 

Η Κέρτις είπε ότι η πιο δύσκολη αλλαγή για εκείνη ήταν να διαχειριστεί το όνομα της κόρης της.

 

«Αυτό ήταν, φυσικά, το πιο δύσκολο πράγμα, μόνο η κανονικότητα της λέξης - το όνομα που είχαμε δώσει σε ένα παιδί», είπε η Κέρτις.

 

«Και έτσι, φυσικά, στην αρχή αυτή ήταν η πρόκληση, μετά η αντωνυμία. Ο σύζυγός μου και εγώ εξακολουθούμε να κάνουμε λάθη περιστασιακά» παραδέχτηκε. 


Παρά τα ολισθήματα, η Ρούμπι είπε ότι δεν εκνευρίζεται. Για την Κέρτις, αυτά τα λάθη είναι μέρος της εκμάθησής της να υποστηρίζει καλύτερα την κόρη της.

 

«Δεν προσπαθώ να "ταΐσω" κάτι με το ζόρι στους ανθρώπους. Λέω απλώς, "Αυτή είναι η εμπειρία της οικογένειάς μας", είπε η Κέρτις. «Μαθαίνω τόσα πολλά από τη Ρούμπι. Η συζήτηση εξελίσσεται συνεχώς».

 

Η Ρούμπι σχεδιάζει να παντρευτεί την επόμενη χρονιά και η Κέρτις θα είναι κάτι περισσότερο από μητέρα της νύφης: Σκοπεύει να διοργανώσει τον γάμο.

 

 

Με πληροφορίες του People/UsaToday