Η Τουρκία συζητά με το ΝΑΤΟ εναλλακτικές λύσεις για τους ρωσικούς S-400

Η Τουρκία συζητά με το ΝΑΤΟ εναλλακτικές λύσεις για τους ρωσικούς S-400 Facebook Twitter
EPA
0

H Τουρκία συμφώνησε να συζητήσει με την Ιταλία και την Γαλλία, το ενδεχόμενο της αγοράς των δικών τους συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας SAMP/T , όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ.

Οι σημερινές δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ γίνονται ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις 27 Απριλίου


«Είναι εθνική απόφαση των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ το είδος των εξοπλισμών που θα αγοράσουν, ωστόσο μια σειρά χωρών έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ως προς το θέμα αυτό» εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος χαιρέτισε το γεγονός ότι η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και το ότι επίσης συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων SAMP/T.


Οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αγορά των πυραλικών συστημάτων S-400 άρχισαν τον Νοέμβριο του 2016.

Την συμφωνία για την αγορά τους εκ μέρους της Τουρκίας είχε επιβεβαιώσει η ρωσική πλευρά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017 και σχεδόν ταυτόχρονα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι είχε δοθεί η προκαταβολή για την αγορά των S-400.

Έτσι η Τουρκία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αποφάσισε να προβεί σε αγορά των S-400.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM