Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 3.500 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία

Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 3.500 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Η τιμή της ουγγιάς του χρυσού ξεπέρασε σήμερα το όριο των 3.500 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία, εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, αλλά και των εντάσεων ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέι Πάουελ, που προκαλούν πτώση στην Γουόλ Στριτ.

Η τιμή της ουγγιάς του χρυσού ήταν 3.467,87 δολάρια στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), αφού είχε φθάσει νωρίτερα το ρεκόρ των 3.500,10 δολαρίων.

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social τη Δευτέρα, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Πάουελ «Mr Too Late» και κάλεσε την κεντρική τράπεζα να μειώσει το κόστος δανεισμού «τώρα». Το κύμα κριτικής έρχεται μετά την προειδοποίηση του Πάουελ την περασμένη εβδομάδα ότι οι σαρωτικοί δασμοί της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε βραδύτερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό.

Ο Τραμπ «αυξάνοντας την πίεση στον Πάουελ να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική αυξάνει τις ανησυχίες για την ανεξαρτησία της Fed, γεγονός που έχει προκαλέσει φυγή προς τα περιουσιακά στοιχεία-καταφύγια», δήλωσε η Ewa Manthey, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην ING.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM