Η Σουηδία απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων - Φυλάκιση στους παραβάτες

Η Σουηδία απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων - Φυλάκιση στους παραβάτες Facebook Twitter
0

Έχοντας επιλέξει την ήπια αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού χωρίς λήψη περιοριστικών μέτρων, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία είχε διατηρήσει μέχρι σήμερα την οικονομία της σε λειτουργία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων, αφού προηγουμένως είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων.

«Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφάσισε τον περιορισμό των συγκεντρώσεων στα 50 άτομα, έπειτα από σύσταση της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας σήμερα το πρωί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.

Οι παραβάτες του περιοριστικού μέτρου κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μηνών.

«Αν δεν υπάρχει ανάγκη να ταξιδέψετε, μείνετε στο σπίτι. Είναι σοβαρό αυτήν τη στιγμή» δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός, ενώ στην χώρα έχουν καταγραφεί 92 θάνατοι και 3.046 κρούσματα της πανδημίας Covid-19.

Παρά την κρίση, η Σουηδία, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, διατήρησε ανοιχτά τα σχολεία, τα καφέ και τα εστιατόρια και ενθάρρυνε τους κατοίκους να συνεχίσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Οι Αρχές καλούσαν τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να ακολουθήσουν τις συστάσεις της κυβέρνησης, όπως για εργασία εξ αποστάσεως, παραμονή στο σπίτι για τους ασθενείς, την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και την παραμονή στο σπίτι για τους άνω των 70 ετών.

Ενώ η στρατηγική αυτή της ήπιας αντιμετώπισης επικρίθηκε από πολλούς ειδικούς στη Σουηδία και στο εξωτερικό, οι σουηδικές Αρχές απαντούσαν ότι τα δρακόντεια μέτρα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά σε σχέση με τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ