Στη «μάχη» κατά της πανδημίας κορωνοϊού και το κάστρο του Δράκουλα - «Εμβόλια χωρίς ραντεβού κάθε ΣΚ»

Η Ρουμανία επιστράτευσε το κάστρο του Δράκουλα για ενίσχυση των εμβολιασμών - «Εμβόλια χωρίς ραντεβού κάθε ΣΚ» Facebook Twitter
Δωρεάν και χωρίς ραντεβού εμβόλια στο κάστρο του Δράκουλα - Wikipedia
0

Οι επισκέπτες στο κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία μπορούν να εμβολιάζονται καθώς στο δημοφιλή προορισμό τηςΤρανσυλβανίας στήθηκε εμβολιαστικό κέντρο. 

Γιατροί με τους εμβληματικούς κυνόδοντες του Δράκουλα ως αυτοκόλλητα στις ποδιές τους κάνουν το εμβόλιο της Pfizer σε όποιον ενδιαφερόμενο περάσει το κατώφλι του περίφημου κάστρου Μπραν, στην κεντρική Ρουμανία. 

Πρόκειται για μια κυβερνητική πρωτοβουλίου που θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους Ρουμάνους να εμβολιαστούν. 

Κάποιοι θεωρούν πως το κάστρο του 14ου αιρώνα που βρίσκεται στα όρια Τρανσυλβανίας και Βλαχίας και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, είναι αυτό που ενέπνευσε το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ.

Η Ρουμανία έχει καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και σχεδόν 29.000 θανάτους. 

Στόχος της κυβέρνησης ο εμβολιασμός 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα σχέδια του Βουκουρεστίου μπλοκάρει η παροιμιώδης διστακτικότητα των πολιτών -μια από τις μεγαύτερες στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Globesec. 

Τώρα, με την πρωτοβουλία τού κάστρου Μπραν, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμών. Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου και χωρίς ραντεβού μπορεί να εμβολιαστεί όποιος επιθυμεί, κερδίζοντας και έξτρα μπόνους δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού. 

«Η ιδέα ήταν να... δείξουμε πώς εμβολιάζονταν οι πολίτες 500-600 χρόνια πριν στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Αλεξάντρου Πρίσκου. 

Επιπλέον, πέραν του στόχου εμβολιασμού, με την πρωτοβουλία οι αρμόδιες αρχές φιλοδοξούν να φέρουν περισσότερους τουρίστες στο επιβλητικό κάστρο των Καρπαθίων, όπου ο αριθμός των επισκεπτών έχει πέσει δραματικά, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 

Το κάστρο υψώνεται επιβλητικό από το δάσος στους πρόποδες των Καρπαθίων, 170 χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου. Έχει συνδεθεί με το Κόμη Δράκουλα του Στόκερ καθώς πιστεύεται πως φιλοξένησε κάποτε τον περιβόητο Βλαντ Τέπες, τον «Ανασκολοπιστή», πάνω στον οποίο βασίστηκε ο Δράκουλας. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ