Στη «μάχη» κατά της πανδημίας κορωνοϊού και το κάστρο του Δράκουλα - «Εμβόλια χωρίς ραντεβού κάθε ΣΚ»

Η Ρουμανία επιστράτευσε το κάστρο του Δράκουλα για ενίσχυση των εμβολιασμών - «Εμβόλια χωρίς ραντεβού κάθε ΣΚ» Facebook Twitter
Δωρεάν και χωρίς ραντεβού εμβόλια στο κάστρο του Δράκουλα - Wikipedia
0

Οι επισκέπτες στο κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία μπορούν να εμβολιάζονται καθώς στο δημοφιλή προορισμό τηςΤρανσυλβανίας στήθηκε εμβολιαστικό κέντρο. 

Γιατροί με τους εμβληματικούς κυνόδοντες του Δράκουλα ως αυτοκόλλητα στις ποδιές τους κάνουν το εμβόλιο της Pfizer σε όποιον ενδιαφερόμενο περάσει το κατώφλι του περίφημου κάστρου Μπραν, στην κεντρική Ρουμανία. 

Πρόκειται για μια κυβερνητική πρωτοβουλίου που θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους Ρουμάνους να εμβολιαστούν. 

Κάποιοι θεωρούν πως το κάστρο του 14ου αιρώνα που βρίσκεται στα όρια Τρανσυλβανίας και Βλαχίας και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, είναι αυτό που ενέπνευσε το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ.

Η Ρουμανία έχει καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και σχεδόν 29.000 θανάτους. 

Στόχος της κυβέρνησης ο εμβολιασμός 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα σχέδια του Βουκουρεστίου μπλοκάρει η παροιμιώδης διστακτικότητα των πολιτών -μια από τις μεγαύτερες στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Globesec. 

Τώρα, με την πρωτοβουλία τού κάστρου Μπραν, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμών. Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου και χωρίς ραντεβού μπορεί να εμβολιαστεί όποιος επιθυμεί, κερδίζοντας και έξτρα μπόνους δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού. 

«Η ιδέα ήταν να... δείξουμε πώς εμβολιάζονταν οι πολίτες 500-600 χρόνια πριν στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Αλεξάντρου Πρίσκου. 

Επιπλέον, πέραν του στόχου εμβολιασμού, με την πρωτοβουλία οι αρμόδιες αρχές φιλοδοξούν να φέρουν περισσότερους τουρίστες στο επιβλητικό κάστρο των Καρπαθίων, όπου ο αριθμός των επισκεπτών έχει πέσει δραματικά, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 

Το κάστρο υψώνεται επιβλητικό από το δάσος στους πρόποδες των Καρπαθίων, 170 χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου. Έχει συνδεθεί με το Κόμη Δράκουλα του Στόκερ καθώς πιστεύεται πως φιλοξένησε κάποτε τον περιβόητο Βλαντ Τέπες, τον «Ανασκολοπιστή», πάνω στον οποίο βασίστηκε ο Δράκουλας. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM
Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Διεθνή / Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Ο Han υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ανόδου της Samsung στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων και ένας από τους πιο επιδραστικούς τεχνολογικούς ηγέτες της τελευταίας τριακονταετίας
THE LIFO TEAM
Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Διεθνή / Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Όπως δήλωσε, μετά τη διεθνή αναγνώριση της ταινίας, η οποία κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στις αρχές Μαρτίου, οι συντελεστές της δέχονται συστηματικές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφ
LIFO NEWSROOM
Διακήρυξη Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ένας από τους παλαιότερους φίλους μας η Ελλάδα

Διεθνή / Διακήρυξη Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια στην Ευρώπη η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το κείμενο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που πραγματοποιείται στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου υπό επευφημίες
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ διέρρευσε κατά λάθος σε δημοσιογράφο τα σχέδια επίθεσης κατά των Χούτι

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ διέρρευσε κατά λάθος σε δημοσιογράφο του Atlantic τα σχέδια επίθεσης κατά των Χούτι

Την αυθεντικότητα των συνομιλιών που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε η κυβέρνηση Τραμπ - Οι αμφιβολίες του Τζέι Ντι Βανς για τα πλήγματα κατά των Χούτι
LIFO NEWSROOM