Η πολιτεία του Αρκάνσας εκτέλεσε και τέταρτο θανατοποινίτη κατάδικο, μέσα σε οκτώ ημέρες

Η πολιτεία του Αρκάνσας εκτέλεσε και τέταρτο θανατοποινίτη κατάδικο, μέσα σε οκτώ ημέρες Facebook Twitter
0

Η πολιτεία του Αρκάνσας εκτέλεσε και τέταρτο θανατοποινίτη κατάδικο, μέσα σε οκτώ ημέρες.

 

Ο 38χρονος Κένεθ Ουίλιαμς που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τρεις δολοφονίες ήταν νεκρός μετά από θανατηφόρο ένεση, πέντε λεπτά μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) κι ενώ το ένταλμα για την εκτέλεσή του έληγε τα μεσάνυχτα.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε προσφυγή της τελευταίας στιγμής, σχετικά με την αναβολή της εκτέλεσης θανατοποινίτη φυλακισμένου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία μίας νεαρής τσιρλίντερ, ενώ στη συνέχεια απέδρασε από τη φυλακή, δολοφονώντας άλλους δύο ανθρώπους, πριν από την σύλληψή του.

Η πολιτεία του Αρκάνσας έχει ήδη εκτελέσει τρεις κατάδικους από τις 20 Απριλίου, ενώ προγραμμάτιζε την εκτέλεση του 38χρονου Κένεθ Ουίλιαμς με θανατηφόρα ένεση στις 19:00 χθες το απόγευμα (τοπική ώρα). Λίγα λεπτά πριν από τις 22:00 χθες το βράδυ το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή ενώ το σχετικό ένταλμα της εκτέλεσης λήγει στις 24:00 τοπική ώρα.

Το Αρκάνσας αρχικά προγραμμάτιζε να εκτελέσει οκτώ καταδικασμένους σε 11 ημέρες, μέσα στον Απρίλιο. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων εκτελέσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το 1976. Τέσσερις από τις εκτελέσεις αναβλήθηκαν μέσω αποφάσεων διαφόρων δικαστηρίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM