Η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας έχασε τη μισή περιουσία της των 24 δισ.$

Η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας έχασε τη μισή περιουσία της των 24 δισ.$ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία έχει χάσει πάνω από τη μισή περιουσία της τον τελευταίο χρόνο, καθώς συνεχίζει να επιδεινώνεται η κρίση στον κτηματομεσιτικό τομέα της Κίνας. 

Η Γιανγκ Χουιγιάν, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Country Garden- η μεγαλύτερη κτηματομεσιτική εταιρεία της Κίνας- είδε την περιουσία της να μειώνεται κατά πάνω από 52%, σε 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, από 23,7 δισ. που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Σε μια ένδειξη ότι η κρίση επεκτείνεται και σε κτηματομεσίτες που έως τώρα θεωρούνταν ακλόνητοι, η περιουσία της Γιανγκ δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την Τετάρτη, όταν οι μετοχές της Country Garden υποχώρησαν κατά 15% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Προηγήθηκε ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα πουλήσει νέες μετοχές για να αντλήσει μετρητά. 

Η Γιανγκ απέκτησε την περιουσία της όταν ο πατέρας της- ο ιδρυτής της Country Garden Γιανγκ Γκουοκιάνγκ- της μεταβίβασε τις μετοχές του, το 2005. Δύο χρόνια αργότερα έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας, όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο. 

Τώρα, μετά βίας διατηρεί αυτό τον τίτλο, καθώς η Φανγκ Χονγκγούει, μεγιστάνας των χημικών ινών, ακολουθεί έχει περιουσία ύψους 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή τη στιγμή. 

Οι κινεζικές αρχές πήραν αυστηρά μέτρα για το υπερβολικό χρέος του τομέα των ακινήτων το 2020. Αποτέλεσμα αυτού ήταν μεγάλοι «παίκτες», όπως οι Evergrande και Sunac να πασχίζουν να κάνουν πληρωμές και αναγκάστηκαν να επαναδιαπραγματευτούν με πιστωτές, καθώς βρίσκονταν στα όρια της χρεοκοπίας. 

Αγοραστές σε όλη τη χώρα, οργισμένοι για τις καθυστερήσεις στις κατασκευές και τις παραδόσεις των ακινήτων τους, άρχισαν να μην πληρώνουν δόσεις στεγαστικών δανείων για σπίτια που πουλήθηκαν πριν από την ολοκλήρωσή τους. 

Αν και η Country Garden έμεινε σχετικά αλώβητη από αυτή την κρίση, τρόμαξε τους επενδυτές με την ανακοίνωση της Τετάρτης ότι σχεδιάζει να αντλήσει πάνω από 343 εκατομμύρια δολάρια μέσω πωλήσεων μετοχών, εν μέρει για να πληρώσει χρέη.  

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM